fanaposten.no

ENDRINGENE: – Vi ser allerede forandringene i naturen rundt oss, skriver Robert B. Skaar og Kjersti Litleskare i dette leserinnlegget. Foto: Trygve Hellestræ, arkiv

Debatt: Klimautfordringene må løses med partssamarbeid

Vi har alle latt oss sjokkere over nyhetssaker den siste tiden som forteller oss at vi står foran et stort og vanskelig problem.

Meninger · Publisert 13:11, 15 des 2021

Klimaforandringer og forurensning ødelegger livsgrunnlaget vårt. Vi ser allerede forandringene i naturen rundt oss, vi ser fjordene våre dø, og at naturen vår fylles med plast.

Vi må handle, og vi må handle nå. Men i denne helt nødvendige omstillingen er det flere kilder til konflikter. For at disse konfliktene ikke skal bli en bremsekloss, så må vi samtidig evne å samarbeide på alle nivåer.

Delta vedtok nylig en resolusjon som understreker fagforeningenes rolle i omstillingen Norge skal igjennom. Vi tror at fagforeningen har en sentral rolle for å ivareta den enkelte.

MILJØET: – Klimaforandringer og forurensning ødelegger livsgrunnlaget vårt, skriver Robert B. Skaar (bildet) og Kjersti Litleskare. Foto: Privat

Vi må handle, og vi må handle nå

Omstillingsvilje

Organiserte ansatte, som føler seg hørt i sin organisasjon, og som er trygge på at de også ivaretas, vil være langt mer omstillingsvillige enn usikre og uorganiserte som jobber i mindre regulerte næringer.

Samtidig vil fagforeninger kunne gi gode innspill og være en aktiv pådriver der vi opplever gode prosesser og god involvering.

Fagforeninger er gode på omstilling. Og vi er gode på å ivareta medlemmene våre.

Vi oppfordrer våre politiske myndigheter til å invitere og involvere fagforeningene i arbeidet.

Vi oppfordrer virksomhetsledere til å sørge for økt organisasjonsgrad i egen bedrift, og at de involverer fagforeningene.

Vi oppfordrer alle, enten du er yrkesaktiv, deltidsansatt, lærling eller student, til å organisere deg i en fagforening!

Les også debattinnlegget: – Strømprisene, et dilemma

KLIMAKRISE: Kjersti Litleskare (bildet) og Robert B. Skaar, ønsker at politikerne skal dra nytte av fagforeningene i miljøkampen. Foto: Privat

Norges Bank om mars: – Mest sannsynlig vil styringsrenten bli satt opp

Styringsrenten i Norge holdes på 0,5 prosent, kunngjorde Norges Bank torsdag. De holder seg til planen om å gjennomføre neste renteheving i mars.

To hjortepåkjørsler på kort tid i Helldal

To sammenstøt mellom bil og hjort på kort tid i Helldal-området.

752 nye testet positivt torsdag

Flere testet seg, men færre fikk påvist korona.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten