fanaposten.no

Debatt: Kino og skjenking

Meninger · Publisert 15:48, 31 jan 2020

Vi leser i Fanaposten av 21. januar og i BT av 22. januar at kinosjef Silje Storrud ved Lagunen kino frykter et fattigere kulturtilbud i bydelene fordi de ikke får skjenkebevilling.

Ja, hun uttaler til og med at et avslag vil kvele kulturtilbudet. Dette er skremmende å lese. Dersom kulturtilbudet på Lagunen er avhengig av at det serveres alkohol, bør en vel diskutere hvorvidt Lagunen kino er levedyktig. Vi får håpe at de som går på kino går for å se forestillingen, og ikke for å nyte alkohol.

Silje Storrud uttaler videre at hun ønsker at folk i Fana skal få det samme tilbudet i bydelene som de gjør i sentrum. Så langt jeg vet serveres det ikke alkohol ved kinoene i Bergen sentrum.

Etat for sosiale tjenester i Bergen kommune har uttalt seg og har tatt utgangspunkt i at «kino» er en virksomhet hvor barn, unge og barnefamilier er viktige målgrupper.

Med bakgrunn i denne uttalen mener kontor for skjenkesaker at søknaden om skjenkebevilling bør avslås. Dette er med bakgrunn i en helhetsvurdering der konseptet «kino» samt uttalelsen fra sosialtjenesten har vært utslagsgivende.

Denne avgjørelsen bør vi alle være takknemlig for.

Dagens skjenkereglement gjelder til 30. juni. Da kan der søkes på nytt. Vi får håpe at bystyret lytter til sosiale tjenester også da.

Til slutt vil jeg ønske alle kinofrelste lykke til med det nye kinotilbudet. God kino!

Tine stakk fra Brasil på tre dager

Beskjeden fra far var ikke til å misforstå: – Du må bare komme det hjem, så fort som mulig!

Husk å stille klokken

Ja, det blir sommertid. Men stilles klokken én time fram eller tilbake?

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten