fanaposten.no

Dette bildet ble tatt ved Hardangervegen på Midtun mandag. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Debatt: Kan vi vekke de som kanskje sover?

Meninger · Publisert 13:11, 12 aug 2019

Det en fornøyelse å komme til Midtun når du kjører langs RV580 fra Indre Arna mot Nesttun. Fra rundkjøringen og videre mot Nesttun er det som å kjøre gjennom en velstelt hage både langs RV580 og gamle Hardangervegen. All ære til både planleggere og de som gjør vedlikeholdet.

Om du derimot snur og kjører mot Arna fremstår opplevelsen ganske så forskjellig med et totalt fravær av vedlikehold. Trær og busker vokser tett inntil vegen. Med høyt, viltvoksende gress og andre planter fremstår veistrekningen som å kjøre gjennom en jungel.

Langs jernbanenettet er det blitt ryddet skog for å forebygge at trær ikke velter inn i banetraseen. Men langs byens innfartsårer og veinettet er det ikke ofret en tanke for den slags, dessverre.

Krav til oversikt i utkjørsler er ufravikelig ved anleggelse, men hva skjer når vegetasjonen overtar og man egentlig trenger utkikk for å kjøre trygt?

Jeg vil helst ikke tenke på det, men akk. Sommeren går mot slutten og høsten står sikkert klar. Kveldene blir stadig mørkere og veglysene er allerede i bruk. De skaper en trolsk, og kanskje litt romantisk stemning, sammen med trærne som stenger lyset ute fra vegen. Regnet kommer sikkert snart igjen. Og skal vi tro på meteorologene, skal regnet komme stadig oftere og i større mengder. Joda, ristene på drenskummer blir rengjort noen ganger. Men grøftene som leder frem til kummene, blir jo ikke lenger holdt åpne.

Mine tanker går til vegvesenet og hvor de eventuelt måtte befinne seg. Vi ser dem dessverre ikke lenger annet enn når de haster forbi på vei til viktig vedlikehold. Men hvorfor er det alltid et annet sted?

Knallår for Extra Bønes

Godt hjulpet av julehandelen i desember, går Extra Bønes inn i historiebøkene med tidenes år.

Får et nei til skjenking på Lagunen kino

Dersom byrådet følger fagetatens anbefaling, vil ikke Lagunen Kino få skjenkebevilling. Kinosjefen frykter et fattigere kulturtilbud i bydelene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten