fanaposten.no

Debatt: Innenfor dette området kan det komme 144 bilbaserte boliger

Tor Erik H. Mathiesen stiller spørsmål ved de mange boligplanene som kommer i en liten radius rundt Coop Extra på Fana.

Meninger · Publisert 13:35, 10 jun 2020

Med de nye planene som nå er lagt på høring om utbygging av 75 boenheter i Sagavika, er det til sammen 122-144 boenheter under utbygging og planlegging innenfor et lite område rundt Coop-butikken i Krokeidevegen.

Det begynte med godkjenning av 15 boenheter på Fanavoll i mars 2017 hvor byrådet påpekte atdenne utbyggingen kunne godkjennes, siden det var en moderat fortetting og var innenfor KPA 2010.

De viste også til at det var igangsatt planlegging av både Sagavika og Fanastølen, men at disse måtte forholde seg til det nye strategiske temakart for 2030.

Nå skal snart utbygging av 32 boenheter på Fanaflaten til 2. gangs behandling. Der har utbygger strategisk tatt ut de 22 boenhetene fra Fanastølen i søknaden, men veien opp dit skal utbedres og legges klar til en eventuelt ny søknad om utbygging der oppe i etterkant, antar jeg.

Alle disse til sammen 122-144 boenhetene vil i stor grad være bilbaserte, siden det i all hovedsak er Krokeidebussen som er den bussen som kjører forbi området og kjører direkte til Lagunen. Men den har ikke så mange avganger i døgnet at det kun er den vi kan basere oss på for transport.

Det kan godt være at Sagavika er godt egnet til utbygging. Det er et område som sårt trenger en fornying. Men min bekymring her er det store antallet boenheter totalt,innenfor et lite område langt fra bybane og Lagunen.

I oktober 2019, erklærte det nye byrådet at de ville jobbe for et bærekraftig landbruk i Bergen og føre en arealpolitikk som tar vare på landbruket, verne og forhindre at matjord bygges ned. Håper ikke dette bare betyr å flytte på matjorden, men å benytte seg av jorden der den allerede ligger.

Kanskje det hadde vært en god ide å huske dette i den politiske behandlingen av Fanaflaten-utbyggingen, tidligere kalt Fanaåkeren. Så ville vi få litt færre boenheter i området vårt. Vil tro at det må være bra for miljøet og i tråd med avtalen Bergen kommune har med staten om ikke å øke biltrafikken i Bergen.

Stopp smittespredningen nå!

Det vakte stor oppsikt da et fly fra Italia landet på Torp flyplass i midten av mars uten at smitteverntiltak var iverksatt, til tross for at import...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten