fanaposten.no

«Arbeiderpartiet, MDG, V og KrF må nå levere på løftene som er gitt» skriver Hilde Onarheim. Foto: Hans Jørgen Brun

Debatt: Hvor blir det av lovnadene, Valhammer?

Er lovnaden om miljøgransking bare en bløff?

Meninger · Publisert 18:00, 2 mar 2020

Den 5. mars er det et halvt år siden byråd Roger Valhammer fra Ap, lovet at skulle de sette igang en miljøgransking av området i Rådalen. Da han lovet det, var det seks dager til valgdagen, og det var folkemøte i Bjarghuset.

Byrådspartiene har gjennom mange år ikke hatt interesse for verken å vurdere utslippene i området, ei heller å sikre at godsterminalen ikke måtte legges i det flotte rekreasjonsområdet Hordnesskogen.

Gjennom mange år har innbyggere, Hordnesskogens venner og Høyre vært bekymret for de utslipp som skjer i Rådalsområdet. Høyre har, i komité og i Bystyret, stadig tatt opp saken, og gjennom flere alternative budsjettert lagt inn ressurser for å gjennomføre tiltak. Da Høyre i bystyret fremmet forslag, våren 2019 om miljøgranskning, stemte byrådspartiene nok engang imot dette.

Men som kjent, når det nærmer seg et valg, kommer nye lovnader og forsikringer. Slik som vi fikk fra Ap i september, ingen Godsterminal i Hordnesskogen, og selvsagt måtte man gjennomføre en miljøgransking.

Hvor blir det av lovnadene, Valhammer? Løftebruddene fra fra Ap er mange. Er lovnaden om miljøgransking bare en bløff? Man ønsker ikke, vil ikke, og gjør det ikke? Hittil har byrådet ikke bevilget én krone i til dette, og gjennom et halvt år har man altså kun hatt ett møte med Fylkesmannen.

Nå sies det at byrådet jobber «internt» med saken. Lite troverdig, for her er det nok stillstand, seks måneder på overtid.

Arbeiderpartiet, MDG, V og KrF må nå levere på løftene som er gitt. Det vi dessverre kun har fått fra dem, er en bekymringsfull ignorering av miljøproblemene. Høyre vil alltid stå på innbyggernes side og vi krever fortgang. Nå.

Er lovnaden om miljøgransking bare en bløff?

– Skal du henge med hodet og deppe, eller gjøre noe med det?

Sa opp jobben, ble forfatter og skulle laste bilen med bøker til turnéen. Så kom korona. Nå kjører Tor rundt omkring og lager podcast i stedet.

Bobilturistene: Endelig gode nyheter, eller for tidlig å åpne opp?

Nå håper campingplassene at bobilturistene skal komme tilbake og redde stumpene av sesongen. Men potensialet for smittespredning bekymrer.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten