fanaposten.no

Med fellesnaust får folk tilgang til både strandsone og vannspeil. Foto: Kjell Magnus Økland

Debatt: Fellesnaust langs Nordåsvannet

Meninger · Publisert 09:22, 28 mar 2021

I Fanaposten 14. mars skriver Kjell Magnus Økland, daglig leder for Kystkultur.no om fellesnøst og hvordan denne løsningen kan øke tilgjengeligheten for oss alle til Nordåsen, men også gi oss mulighet til å bli kjent med vår egen kystkultur.

Vi i styret Fana og Ytrebygda Venstre har fulgt med på Kjell Magnus Økland sitt gode formidlingsarbeid og oppbygging av gruppen Nordåsvannets venner. I forbindelse med diskusjonene rundt bro til Bønesholmen, kom det frem et mye sterkere engasjement for Nordåsvannet, enn noen av oss som engasjerer oss i politikk var klar over. Vi er virkelig glad for at byrådet tilslutt valgte å lytte til faglige undersøkelser om det biologiske mangfoldet, og at det veie tyngre enn å legge til rette med broer og stier på så å si urørte holmer i Nordåsvannet.

LES OGSÅ: Byråden om Bønesholmen: - Større behov for å tilrettelegge på sørsiden av vannet

Men Nordåsvannet kan ikke bare være for de få med god råd. Slik var det ikke i virkelig gamle dager. Inne på gruppen til Nordåsvannets venner deles det bilder av det enkle båt- og strandliv rundt Nordåsen mange tiår tilbake. Dette livet er det få av oss som bor rundt vannet i dag som kan ta del i, da eget nøst for de fleste ikke bare vil koste for mye, men det er ikke tomter langs vannet til å bygge på. Tiden da alle kjente alle i fanabygden er forbi, vi er blitt en urban bydel i Bergen, ca 100 000 har i dag har vannet som sin nabo.

Å ha mulighet til å oppleve kystkulturen, skru klokken litt tilbake til det enkle sjøliv i en Oselver/kano, ser vi i Fana og Ytrebygda Venstre på som en av de beste ideene for både folk og natur langs Nordåsvannet.

Kjell Magnus Økland sitt kontaktnettverk innen næringsliv, frivillighet, og ikke minst fagkunnskap om Oselver ønsker vi å løfte politisk og jobbe for et nettverk av fellesnøst liggende rundt hele Nordåsen. Vi ser også fordelene ved at det blir skapt nye sosiale arenaer der folk kan møtes, gjerne på tvers av generasjoner, og få lære av hverandre, på den måten vil det gi flere muligheten til å ta del i kystkulturen og sørge for at den blir holdt i live.

LES OGSÅ: Håper på ny vår for Kyrkjetangen

Fra politiloggen: Føk over midtrabatten, ut i grøften og kjørte videre

Også aggressive tenåringer sint på smittevern, mistet lappen på stedet og en illeluktende tønne fra krigen er noe av det politiet har hatt å stri med.

MC-velt på Paradis

Tirsdag ettermiddag ble det meldt om en motorsykkelulykke i Fana.

Korona-smittet rektor om utbruddet på skolen: – Ser ut som lærere og elever går klar

Stend videregående har innført hjemmeskole etter et koronautbrudd i administrasjonen ved skolen. Rektor Magnus Vaktskjold var en av de første som...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten