fanaposten.no

Debatten om utbygging i Fana fortsetter. Her er Geir Steinar Dale og resten av Komite for miljø og byutvikling på befaring på Råstølen. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Debatt: – Fana fortjener bedre, Høyre!

Høyrepolitiker Norvald Bjarne Visnes forsøkte å presisere Høyres syn på utviklingen i Fana i Fanaposten i helgen. Det ble med forsøket, mener Geir Steinar Dale (Ap)

Meninger · Publisert 06:42, 17 jan 2019

Høyrepolitiker Norvald Bjarne Visnes forsøkte å presisere Høyres syn på utviklingen i Fana i Fanaposten i helgen. Det ble med forsøket. Det er fortsatt ikke lett å forstå hva Høyre egentlig vil. Men Visnes kom også med en rekke påstander som var feilaktige, forvirrende eller begge. Her er en avklaring.

Visnes påstår at Byrådet har vært treige i arbeidet med ny KPA, som er den store planen for hvordan Bergen skal se ut og bygges fremover. Han hevder også at byrådet introduserer nye føringer, såkalte prinsippsaker, litt på måfå.

Begge deler er feil. For det første har arbeidet med planene vært i gang siden 2012. Vi arvet en påbegynt plan. Problemet med planen var at den ikke holdt vann, og fikk gjennomgå i bystyret. Hvis Visnes’ påstander om at Høyre var kommet så langt med arbeidet var sanne, ville ikke dette skjedd. Planen var dårlig, og måtte forbedres.

Prinsippsakene Visnes’ irriterer seg sånn over er der for å involvere det politiske miljøet i Bergen tidlig, og dermed skape medvirkning i arbeidet med den nye planen. Dette er demokratisk og inkluderende. Alternativet ville vært å tre en ukjent plan over hodene på folk. Det høres ikke spesielt inkluderende og demokratisk ut, og derfor gjør vi ikke det

Den siste bommerten Visnes fremfører er at Arbeiderpartiet går mot planens intensjoner, og trekker Eikåsen 1 frem som eksempel. Dette er beviselig feil. Eikåsen 1er godt innenfor reguleringsplanen når det gjelder høyde og volum.

Det Visnes har et problem med er antall leiligheter i prosjektet. Det han ikke nevner er at mange av leilighetene vi skal bygge er kommunale boliger. Høyre setter altså utleieleiligheter for de som trenger det opp mot store leiligheter for dem med stor lommebok. Dette er et stort feilgrep.

Arbeiderpartiet ønsker at Fana skal være et godt sted å bo for barnefamilier. I tillegg mener vi at de som skal bo i kommunale boliger trenger et godt oppvekstmiljø. Høyre mener tydeligvis at det å ha kommunale boliger for dem som trenger det er å ødelegge nabolaget. Det er vi i Arbeiderpartiet sterkt uenige i.

Derfor bygger vi flere, mindre leiligheter – men fortsatt et stort antall leiligheter som er tilrettelagt for barn og unge.

Eikåsen 1 representerer et prosjekt som i aller høyeste grad skaper et mangfoldig og godt oppvekstmiljø med gode boligkvaliteter for barnefamilier. Det er det Fana fortjener, ikke Høyres forvirrende fortellinger.

Høyre mangler troverdighet

I fredagens utgave av Fanaposten skriver Eivind Nævdal-Bolstad fra Høyre at partiet hans går til valg på å kutte eiendomsskatten i Bergen. Det kan...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten