fanaposten.no

Debatt: Et sterkt næringsliv med gode arbeidsplasser gir et godt velferdssamfunn

Meninger · Publisert 10:29, 4 sep 2020

Geir Mjukic Elgsaas, leder i Fana Ap, skriver 28.august innlegg med tittelen «Vi trenger en sterkere velferdsstat og mer solidaritet!». En av konklusjonene hans er at «velferdsstaten trenger muskler når det røyner på.». Som leder og styremedlem i Fana Høyre har vi noen kommentarer og går rett på sak.

I tillegg til Covid-19 går vi mer krevende økonomiske tider i møte, siden andelen eldre øker, oljeinntektene faller, eksportinntektene samlet sett er for lave og klimautfordringene fordrer mye større tiltak. Ap vil i kjent stil løse alle utfordringene gjennom de offentlige budsjetter, men det er rett og slett ikke økonomisk bærekraftig. Sistnevnte er ikke et standpunkt, det er et faktum. Utgiftene over statsbudsjettet må reduseres fremover, og det må vi gjennom smarte løsninger få til gjennom å både opprettholde og øke kvaliteten i tjenestene fra offentlig sektor. Dette er en veldig stor utfordring i seg selv, ingen skal si noe annet. Men dette er jo nettopp årsaken til at Høyre som ansvarlig styringsparti er pådriver for politireformen og de andre reformene. For når det gjelder å møte fremtiden fremoverlent, så har vi bare sett begynnelsen når det gjelder reformer som må gjennomføres.

Videre er det jo også slik at det viktigste ikke er hva staten gjør, men hva vi samlet sett som samfunn gjør; summen av offentlig sektor, frivillige organisasjoner, bedrifter og enkeltmennesker. Vi er et stort fellesskap og Covid-19 viser hva vi sammen får til gjennom dugnadsånd og individuelle initiativer.

Solidaritet skaper vi gjennom politisk lederskap og ved å holde fast på de verdiene som kjennetegner Norge, der vi nettopp står opp for hverandre. Covid-19 har vært og er en viktig syretest på dette og meningsmålingene viser at lederskapet i krevende tider fungerer. Så er det ikke slik at ethvert parti som tilfeldigvis hadde vært i regjering nå ville styrt landet godt i krisetid men Høyre gjør det gjennom en svært dyktig statsminister og svært dyktige statsråder.

Når vi skal se frem mot Stortingsvalget og rigge oss for fremtiden, så er det kritisk viktig med et sterkt og inkluderende privat næringsliv som gir arbeid til alle og skaper skatteinntekter til stat, fylke og kommune. Like viktig er det at vi offensivt og strategisk satser på høyere utdanning og bruker såkalt næringsrettet forskning som innovasjonskraft for bedriftene. Så er det viktig at politiske myndigheter skaper enda mer retning for det grønne skiftet.

Covid-19 har demonstrert for oss betydningen av å rigge oss for nye tider. Da er det et sunt og konkurransedyktig næringsliv som gir oss basisen for det, ikke et næringsliv som kan bli avhengig av koronapakker i tiden fremover.

Vil ha mer politi i bydelene

– I Bergen har politiet i sentrum blitt styrket og bydelene er svekket. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier SP-stortingsrepresentantene Kjersti Toppe...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten