fanaposten.no

Per Stiegler og Arne Godal stiller til valg når tre nye medlemmer skal velges til generalforsamlingen i Fana sparebank. I dette innlegget svarer de på artikkelen i fredagens Fanaposten. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Debatt: Eldre diskrimineres i banken

Meninger · Publisert 09:10, 18 feb 2020

Vi viser til oppslag om saken i Fanaposten fredag 14. februar.

Det er bra at Lisbeth Nærø, adm. dir. i Fana Sparebank, svarer på vårt utspill. Men det er ikke slik at det vi forteller til Fanaposten er «påstander», det er fakta som er opplevd av oss og andre i vår bekjentskapskrets i våre kundeforhold til banken.

Vi mener derfor at dette er en sak som er viktig for mange av bankens eldre kunder, og henvendelser etter Fanapostens oppslag på fredag, bekrefter at vi har truffet en nerve.

Vi viser også til Finansportalen, som ved sin leder Elisabeth Realfsen, i desember 2019 gikk ut i media og sa, sitat: «bankene flår sine eldre kunder!»

Våre eksempler som kommer frem i artikkelen i Fanaposten viser også at det er noen reelle skjevheter ute og går.

For noen år siden tok vi i Fana Sparebank sitt Forstanderskap opp bankens behandling av unge kunder, som vi mente da ble behandlet på en uheldig måte. Vi viste til eksempler der unge i ferd med å kjøpe sin første bolig, ble avvist av Fana Sparebank. De gikk til andre banker og fikk låne nødvendige penger der. Banken mistet mange gode fremtidige kunder med sin restriktive behandling av unge lånsøkere den gangen.

Nå kan det se ut til at banken, ifølge Lisbeth Nærø sin redegjørelse, har endret sin politikk overfor sine unge kunder, muligens etter påtrykk fra Forstanderskapet.

Derfor mener vi, med bakgrunn av Finansportalen sitt utspill, våre egne faktiske erfaringer og henvendelser til oss privat, at tiden er inne for banken til å se nærmere på sin behandling av sine eldre kunder. Derfor tillater vi oss å komme med vårt utspill frem mot valget i Fana Sparebank; til tross for at banken har valgt å stryke vårt utsagn om engasjement for de eldre kundene, og sette oss nederst på valglisten som de to «minst skikkede» kandidater til å arbeide i Generalforsamlingen.

Vi oppfordrer alle bankens kunder, uansett hvem man vil stemme på, til å benytte stemmeretten sin ved å gå inn på banken hjemmesider og avgi sin stemme. Og hvis du ikke får det til på nett, synes vi du skal gå i banken og be dem hjelpe deg. For ordens skyld, valget foregår denne uken.

Våre eksempler som kommer frem i artikkelen i Fanaposten viser også at det er noen reelle skjevheter ute og går.

Nesttun-eid selskap hjelper newyorkere under pandemien

Donald Trump har sendt det militære hospitalskipet USNS Comfort til New York for å hjelpe med koranepidemien. Plasthallene ombord er levert av...

Jan har permittert moren og sønnen: Driver torget mutters alene

Familiebedriften på torget er "still going strong". Torghandler Jan Monsen merker at mange vil sende blomster om dagen.

Byrådet legger frem tiltakspakke for næringslivet

Byrådet legger frem en egen tiltakspakke som skal hjelpe næringslivet i Bergen i koronakrisen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten