fanaposten.no

«No når solidaritet, fellesskap og samhald er særleg viktige verdiar, er dette eit merkeleg signal». Foto: Frank May/NTB scanpix

Debatt: Dagpengar i form av lån

Meninger · Publisert 19:00, 3 apr 2020

I stortinget har ein kompromissa seg fram til at studentar som er permiterte på grunn av koronasituasjonen no kan få dagpengar i form av ein tredjedel stipend, og resten som lån. Dette er positivt i den forstand at regjeringa i si heilheit føreslo dagpengar som lån.

Men det prinsipielle og det historiske her er det faktum at ei gruppe permiterte arbeidstakarar vert tilbydd dagpengar i form av lån. No når solidaritet, fellesskap og samhald er særleg viktige verdiar, er dette eit merkeleg signal å gi studentar som av ulike grunnar har teke seg arbeid ved sida av studiane.

Staten, vårt største fellesskap, takkar studentane for innsatsen ved å tilby dei størstedelen av dagpengane som lån. Ei slik ordning er både urettferdig og lite solidarisk, særleg sett i lys av at det ikkje er pengar i form av tilskot det står på når andre grupper vert kompenserte for iverksette koronatiltak.

LES OGSÅ: Debatt: – Styresmaktene må finne penger tilbåde ny E39 og ny E16

Ei slik ordning er både urettferdig og lite solidarisk

Partilagene med felles opprop om penger til ungdomstilbud

Lokallagene til fem politiske partier har forfattet et felles brev til byrådslederen og ordføreren etter fredagens oppslag i Fanaposten

Solveig arrangerer, organiserer og kaster lengst

Noen måneder på etterskudd kunne endelig Solveig Fredriksen gå i ringen og kaste diskos med tellende resultat.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten