fanaposten.no

Debatt: - Bybanen kan forlenges om viljen er der

En forlengelse av Bybanen til Ådland kan komme innen få år dersom viljen er der, skriver Hallstein Aadland.

Meninger · Publisert 18:30, 4 des 2018

Det vises til oppslag i pressen hvor det hevdes at det ikke blir nok passasjerer der banen planlegges til Fyllingsdalen og Åsane.

Da det var bydelsstyre, fikk vi i Ytrebygda forelagt trasevalg til flyplassen til uttale. Vi foreslo enstemmig at den burde forlenges fra flyplassen til rundkjøringen der Fleslandsveien og veien til Espehaugen møtes, fordi da ville den nå mange arbeidsplasser. Tine meierier skal flytte inn i nybygg på Espehaugen. Dette ble avvist av daværende direktør for bybanen og heller ikke lagt vekt på av byråd og bystyre. Tine bygger et miljømeieri og da hadde miljømessig transport vært fornuftig.

Vi drøftet også om den burde vært forlenget til ByBo sitt miljøprosjekt på Aadland. Det ble ikke vedtatt, men dersom det er meningen at man i framtiden skal kjøre mindre bil og mer bane, er det fortsatt mulig å gjøre en slik forlengelse. Da ville byrådet og bystyret vist at de mente alvor om å ta hensyn til miljøet. En slik forlengelse kan komme innen få år om det finnes vilje. Minner og om klimatoppmøtet som foregår nå.

I området er det svært mange som bruker bybanen i dag som enten går, blir kjørt eller tar buss til Birkelandsskiftet. Vi er derfor svært glade for banen og foreslår at den forlenges lokalt.

To fikk kjøreforbud, en ble avskiltet

To kjøretøy fikk bruksforbud og et ble avskiltet da Statens vegvesen gjennomførte kjøretøykontroll i Fana tirsdag.

Krafttak for å inkludere flere i arbeidslivet

Nesten én av fem i arbeidsfør alder står utenfor arbeidslivet. Mange med nedsatt funksjonsevne og hull i CV-en sliter med å komme seg inn i...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten