fanaposten.no

Byrådsleder Roger Valhammer. Foto: Trygve Hellestræ

Debatt: Bergens helter

Etter denne spesielle våren har vi mange å takke. Noen blant oss har måtte bære en spesielt tung bør, skriver byrådsleder Roger Valhammer.

Meninger · Publisert 10:59, 1 jul 2020

Etter denne spesielle våren har vi mange å takke. Noen blant oss har måtte bære en spesielt tung bør.

Helsefagarbeiderne, hjelpepleierne og sykepleierne som måtte jobbe lange og krevende dager på sykehjemmene.

Lærerne som over natten måtte tre ut av klasserommet, og gjennomføre både undervisning, utviklingssamtaler og samarbeid digitalt. Og alle elevene som har savnet vennene sine.

Renholderne som måtte lære seg helt nye rutiner, som ble livsviktige for resten av oss.

Sjefen i en lokal bedrift som med tungt hjerte så de røde tallene krype oppover, og som måtte stenge ned virksomheten på ubestemt tid.

Hun nyutdannede som ble permittert før hun i det hele tatt hadde begynt i sin nye jobb. Og de som ble permittert etter årevis i en trygg og stabil jobb i næringslivet.

Familier som har strevd med å få økonomien til å gå rundt. Kanskje for første gang.

Og alle de som har vært og fortsatt er bekymret for eldre familiemedlemmer. De som har stilt opp for den syke naboen. De som på alvor har kjent hva fellesskapet betyr for oss.

Det ble tidlig klart at eldre utgjorde den mest utsatte gruppen for covid-19, og at sykehjemmene ville bli sårbare. Jeg vil derfor takke så mye for innsatsen denne våren. Særlig til dere som jobber på Siljuslåtten, Hordnestunet, Odinsvei, Skjoldtunet, Søreide, Storetveit, Øvsttunheimen, Mildeheimen og Adventistkirkens sykehjem. Det er ikke vanskelig å forestille seg at dere har hatt en krevende vår. Dere gjør deres ytterste for å beskytte de eldre og samtidig bidra til verdige og innholdsrike hverdager. Vi skylder dere en stor takk for innsatsen denne våren.

Fortsatt er ikke pandemien avblåst. Smittetallene øker på verdensbasis, og vi vet enda ikke hva høsten bringer. Derfor er min oppfordring klar: bruk sommerferien til å slappe av. Spis favorittisen, hopp i sjøen når været tillater det og tilbring tid med venner og familie. Men hold avstand og vask hendene. Det er fortsatt vår viktigste oppgave i møte med viruset. Målet vårt er at samfunnet, så fort som mulig, skal tilbake til normalen. I mellomtiden; god sommer!

- Alle må bidra til mindre trengsel i kollektivtrafikken

Importsmitte og oppstart av studier og jobb etter sommerferien bekymrer Roger Valhammer.

Ingen åpning for bredden

Det blir ikke åpnet for breddeidrett for voksne fra 1. september.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten