fanaposten.no

Harald Victor Hove er byrådslederkandidat for Høyre. Foto: Høyre

Debatt: Bergen på sitt beste

Verdens beste by fortjener politisk lederskap med ambisjoner for Bergen, skriver Harald Victor Hove.

Meninger · Publisert 08:55, 28 feb 2019

De siste fire årene har potensialet for vekst og utvikling gått til spille i økt byråkrati, høyere kommunale avgifter og mer eiendomsskatt. Det er en politikk som gjør det vanskelig for folk enten de ønsker å bygge sin egen bolig, må kjøre til barnehagen og gi barn og unge utdanning i verdens beste skole.

Nei, Arbeiderpartiet har ikke ødelagt byen vår. Men tenk så bra Bergen kunne vært. Å gjøre Bergen attraktiv igjen krever nytt politisk lederskap og handlekraft.

Bergen på sitt beste er når barnefamilier kan realisere boligdrømmen sin her i verdens beste by heller enn å måtte flytte til Askøy, på Os og i Fjell fordi det er blitt for dyrt for dem å bo i Bergen. Avgiftsnivået må ned, eiendomsskatten skal halveres i neste periode og vi skal bygge flere og bedre familieboliger i alle deler av byen.

Bergen på sitt beste er når vi bygger Bergen sammen. Saksbehandlingstiden har økt og byggingen har stagnert. Høyre vil få fart på byen vår og si ja til private planer med de kreative ideene. Ja til de som bor i byen og brenner for å utvikle din bydel, ditt nabolag.

Bergen på sitt beste er når vi løser hverdagsutfordringer for deg som bergenser. Å bygge boliger helt uten tilgang til bil og parkering er å stikke hodet i sanden. Vi sier ja til mangfoldig boligbygging og satsing på transportløsninger som gir bergenseren den beste og mest effektive løsningen. For noen betyr det å fremdeles kjøre bil. For andre betyr det å bygge bybanen helt til Spelhaugen og sikre mer innfartsparkering ved kollektivknutepunktene.

Høyres lag er nytt, vi gjenspeiler bergenserne selv og vi vet hva bergensere er opptatt av. Det handler om hvilke utfordringer vi vil løse for alle som bor i byen vår.

Det er Bergen på sitt beste.

Å gjøre Bergen attraktiv igjen krever nytt politisk lederskap og handlekraft.

Cecilie hyller hundeheltene

Paret kom kjørende i lastebil da en liten, korthåret chihuahua pilte ut i rundkjøringen. Da handlet de lynraskt og fikk reddet tre rømlinger.

Gneist ruster til toppkamp

– Jeg tror at det at vi har fått jobbe sammen i et år begynner å vises littegrann, sier Gneist-trener Kristian Andersen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten