fanaposten.no

Kathrine Dahle, bystyrekandidat (Ap) og Gaute Baarøy, Bystyrekandidat (Ap).

Debatt: «Arbeiderpartiet mener alvor når vi sier at vi vil bygge nærmiljøanlegg»

Kathrine Dahle (Ap) og Gaute Baarøy (Ap) har skrevet et debattinnlegg som svar på Høyre sitt angrep på Arbeiderpartiet: «Ytrebygda- bydelen Arbeiderpartiet har glemt»

Meninger · Publisert 12:00, 4 mar 2023

Arbeiderpartiets mener alle barn skal ha mulighet til å leve gode liv, og ha en meningsfull fritid.

Vi ønsker å styrke fritidstilbudene for barn og unge, og sørge for gode mestringsarenaer. Derfor nevner valgprogrammet vårt bibliotek fire ganger, Fysak syv ganger og svømmehall- hele tolv ganger. Vi tenker mye på barn og unge – og vi har stort fokus på Ytrebygda. Byen har under Arbeiderpartiet sin ledelse fått ferdigstilt anlegg som svømme- og opplæringsbasseng ved Ortun skole, Idrettshus og Fysak på Melkeplassen, samt bidratt i realiseringen av Åsane Arena.

I tillegg til dette har vi nettopp fått på plass en midlertidig Fysak-hall i Åsane – på rekordtid.

Høyres Caroline Taule (H) retter kritikk mot Arbeiderpartiet i Fanaposten. Hun kritiserer oss blant annet for å ikke ha fokus på Ytrebygda, og nevner spesifikt svømmehall, bibliotek og Fysak- hall.

Usikre

Vi er imidlertid usikre på om kandidaten til Høyre har fått særlig gjennomslag for sine ønsker i Høyres forslag til partiprogram for 2023-2027.

Vi klarer ikke å finne at rehabilitering eller bygging av nye svømmebasseng er nevnt i Høyres valgprogram. Høyre vil i sitt program vurdere å opprette bibliotek i bydeler som ikke har bibliotek. Det er fint at Høyre ønsker å vurdere flere bibliotek, men vi er usikre på om det kommer nye svømmehaller eller bibliotek hvis Høyre får overta makten etter valget. I likhet med Arbeiderpartiet vil Høyre etablere Fysak i alle bydeler. Men vi vil mye mer!

Arbeiderpartiet mener alvor når vi sier at vi vil bygge nærmiljøanlegg, Fysak og tilsvarende i alle bydeler, samt sikre tilgang på svømmebasseng i alle deler av byen. Arbeiderpartiet vil bygge idrettsanlegg i Sædalen og på Søreide. Vi vil bygge Søreide ungdomsskole og pusse opp bassenget på Slåtthaug. Og så vil vi fortsette arbeidet med planlegging av nytt svømmebasseng for Fana og Ytrebygda.

Vi har fått bygget Zinken Hopp idrettshall og oppgradert Sandslihallen. I den nye idrettsplanen 2023- 2027 som nå er ute til høring viser vi til at det søkes etter tomter til nytt basseng og nytt Fysak-bygg i Ytrebygda bydel. Nytt basseng kan legges til Liland, i nær tilknytning til skolen. Fysak kan legges til tomter enten på Kokstad eller på Liland.

Satsing

Kommunen er på nåværende tidspunkt i gang med å ansette klubbledere til ny ungdomsklubb ved Ytrebygda kultursenter. Dette er en satsing utgått fra Arbeiderpartiet, så argumentet om at vi ikke satser på Ytrebygda faller på sin egen urimelighet. Arbeiderpartiet ønsker både bibliotek og Fysak i Ytrebygda bydel og vi håper vi får de andre partiene med oss på dette.

Vi har begge tilknytning til Ytrebygda og vil jobbe hardt for bydelen vår! Vi tar gjerne imot gode tips fra Caroline Taule og folk fra andre partier. Men det tryggeste for bydelen er nok at Arbeiderpartiet fortsatt får styre byen.

Arbeiderpartiet mener alvor når vi sier at vi vil bygge nærmiljøanlegg

Lovbrudd til lands og til vanns: Ruskjørte med bil og stjal båt

Mannen tok båten fra en privat brygge ved Søvikneset. Dagen etter ble han funnet av politiet ved Bradbenken i sentrum.

Bråkete kar skal ha tafset på ansatte – fløy rett fra flyplassen til arresten

Mannen skal ha vært ufin mot ansatte på Bergen lufthavn. Han skal også ha nektet å følge pålegg fra politiet.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten