fanaposten.no

– Bergen har i dag en sykkelandel på kun 3 %, og det skyldes ikke at fremkommeligheten er så dårlig som Tryti påstår. Kan det våte klimaet være en god grunn? spør John Glenn Robertsen i sitt innlegg. Foto: Privat

Byrådens diktatoriske politikk

Byens befolkning må pent finne seg i byrådens diktatoriske politikk, skriver John Glenn Robertsen

Meninger · Publisert 14:58, 28 sep 2018

Over store deler av landet har det i løpet av året vokst frem et opprør mot det jeg vil kalle et bompenge-helvete. I Norge er vi ikke vant til at folk går ut i gatene og protesterer mot økte skatter og avgifter. Dette er i ferd med å forandre seg, fordi – Nok er nok!

Personlig bruker jeg bilen kun i fritiden da kollektivtransport er mest hensiktsmessig for meg. Jeg lar ikke bilen stå for å spare miljøet - ikke pokker heller. Med de skyhøye avgiftene og utgiftene det er å holde bil, så kjører jeg med særdeles god samvittighet. Det offentlige tjener fett på bilismen, og grådigheten ser ikke ut til å stoppe.

I Bergen har byråd for byutvikling, Anna Elise Tryti (Ap) vært den som har stått i bresjen for å flå byens alle bilister – være seg nyttetransport eller privatbilismen. Hun har fått herje fritt med sine kongstanker for byen mellom de syv fjell. Mikropartiene Venstre og Krf har bare logret med halen – sjeleglade for at de i det hele tatt får være med i byrådet.

Tryti har sett seg sveiseblind på politikken de fører. Man kaller det «Med bompenger til mer klimavennlig by». Byråden går rundt og innbiller seg at alle kan anskaffe seg en el-bil sånn uten videre – eller enda verre: Flere og flere bør skifte ut bilen med sykkel!

Bergen har i dag en sykkelandel på kun 3 %, og det skyldes ikke at fremkommeligheten er så dårlig som Tryti påstår. Kan det våte klimaet være en god grunn? Selvsagt. Hvem pokker vil komme svett og våt på jobben – for det er få unt å ha dusj og garderobe tilgjengelig.

Den tidligere rådmannen i Naustdal kommune med cand.philol. i europeisk middelalder-historie har ikke vært til velsignelse for byen – men kun en som legger stadig større byrder på vanlige folk. Enhver kritikk blir avvist og bortforklart – her skal byens befolkning pent måtte finne seg i byrådens diktatoriske politikk.

Vil samle golfbanen sør for Flyplassvegen

Fana golfklubb ønsker å flytte seks hull fra nordsiden til sørsiden av Flyplassvegen. Slik vil det kunne åpnes for utbygging der dagens golfbane...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten