fanaposten.no

Helsebyråd Beate Husa og skolebyråd Endre Tvinnereim. Foto: Marit Hommedal, NTB

Byrådene svarer: – Vi skjermer barn og unge mest mulig

Beate Husa og Endre Tvinnereim svarer på fredagens leder i Fanaposten.

Meninger · Publisert 10:02, 25 feb 2021

Barn, unge og sårbare grupper skal skjermes så langt det lar seg gjøre. Det har vært et mantra for håndteringen av pandemien; vaksinering er ikke et unntak fra det. Selv om byrådet nå legger opp til bruk av idrettshaller for vaksinering, har det vært gjort et grundig arbeid for å skjerme barn og unge, slik at idrettshallene kan brukes til sitt formål

I disse dager gjør Bergen seg klar for storstilt vaksinering av prioriterte grupper. Med rask, effektiv og trygg vaksinering er vi på vei mot en bedre fremtid der barn og unge snart får en normal hverdag. Det fortjener de, og det er det vi jobber for hver dag.

Vi vil gi honnør til Fanapostens som på lederplass den 21. februar er så tydelig på at barne- og ungdomsidretten skal skjermes. Samtidig fremkommer det noen misforståelser på lederplass, som vi ser behov for å avklare.

La det være klart: Selv om vaksinering er noe av det viktigste vi kan gjøre nå, ønsker vi å skjerme barn og unge mest mulig. Nettopp derfor tar vi grep for å minske de negative følgene for barn og unge som til vanlig bruker hallene som skal brukes til vaksinering.

En eventuell bruk av Bergenshallen til vaksinering vil først skje etter sesongslutt, og vaksineringen vil derfor ikke ramme isidrettene. Isen i hallen fjernes tradisjonelt i midten av mars, og det gjør den også i år, og hallen skal ikke brukes før isen er borte. Åsanehallen er i dag i bruk som luftveisklinikk og brukes derfor ikke av hverken skoler eller idrettslag. Når det gjelder Vadmyrahallen, brukes den i liten grad av skolen på dagtid.

Med Sandslihallen er det annerledes - den brukes både av skoler og idrettslag. Det er nettopp derfor byrådet ikke vil bruke denne til vaksinering, med mindre det blir helt nødvendig, og da bare deler av hallen.

Så spør Fanaposten på lederplass hvorfor en ikke bruker andre typer lokaler, slik som eksempelvis kontorbygg og hotell. Svaret her er at vi har behov for større vaksinasjonslokaler for å sikre nok kapasitet og fart i vaksineringen. Vi har vurdert både kommunale og private lokaler i de ulike bydelene. Vaksinasjonslokalene må legge til rette for effektiv og trygg vaksinering. De må være geografisk spredt, de må være tilgjengelige for gående, kjørende og de som er avhengig av kollektivtransport. De må også være av en viss størrelse, for å kunne skaleres opp og ned etter behov.

Når idrettshaller er foreslått, er det fordi det ikke er funnet andre egnede lokaler i området, ikke fordi skjerming av idretten kun er fine ord.

Nå planlegger vi for storstilt vaksinering av prioriterte grupper av byens befolkning, noe som gjør at vi ser et lys i en tunell som har vært mørk lenge. Å få vaksinert folk er det viktigste steget for å skjerme barn og unge, slik at vi kan vende tilbake til en verden vi kjenner igjen.

Fra politiloggen: Føk over midtrabatten, ut i grøften og kjørte videre

Også aggressive tenåringer sint på smittevern, mistet lappen på stedet og en illeluktende tønne fra krigen er noe av det politiet har hatt å stri med.

MC-velt på Paradis

Tirsdag ettermiddag ble det meldt om en motorsykkelulykke i Fana.

Korona-smittet rektor om utbruddet på skolen: – Ser ut som lærere og elever går klar

Stend videregående har innført hjemmeskole etter et koronautbrudd i administrasjonen ved skolen. Rektor Magnus Vaktskjold var en av de første som...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten