fanaposten.no

Bybanen har kommet til Nesttun. Men nå forsvinner tjenestetilbudene. Erling Birkeland er bekymret.

Bydelssenteret Nesttun. Fra bærekraft til avvikling?

Meninger · Publisert 13:47, 21 jun 2021

Hva vil egentlig politikerne med Nesttun? Har de glemt reguleringsplanen for området som blant annet fremhever Nesttun som et urbant bydelssenter med vekt på de fire viktigste aktørene for å skape et levende bydelssenter, offentlige tjenester, private aktører, kultur ogfrivillighet?

Nå skal flere offentlige virksomheter spres i hele Bergen sør.

«Familiens Hus» skal vekk, helst så langt vekk fra brukerne som mulig, Etat for bygg og eiendoms driftsavdeling plasseres på Paradis.

Utviklingen på Nesttun har nesten stått stille i 10 år. Der er kapital, vilje og muligheter til å plassere flere offentlige tjenesteaktører på Nesttun samt boliger og privat virksomhet. Det mangler politisk besluttsomhet.

Halve Nesttun består av parkeringsareal som kunne blitt brukt til rekreasjon eller fortetting.

Bilene trenger og plass. Nesttun er i den unike situasjonen at det er mye åser og høydedrag rundt senteret hvor bilene kan plasseres i underjordiske parkeringsanlegg. Fjellet bak parkeringshuset over eleven.

Få vekk alle bilen foran kommunehuset. Lag parkering under bakken. Kanskje en park her eller et lavt bygg. Parkanlegg langs elven nedenfor kirken, utvikle tomten på åsen sør før kirken. Utvikle tomten der Shell-stasjonen står. Flytte innfartsparkeringen til Skyss i fjell og frigjøre arealet til annet formål.

Ingen av disse momentene er nye, det mangler bare politisk vilje. Jeg var selv med å utarbeide Nesttun mot 2020 på slutten av 1990 tallet i bydelsstyret. Mesteparten ble dessverre bare visjoner og luftslott. Den politiske besluttsomheten var fraværende.

Skal Nesttun og Lagunen konkurrere om de offentlige tjenestene? Dersom mange av disse tjenestene flyttes til Lagunen skal da Lagunen bli det nye bydelssenteret i Bergen Sør?

Er det dette som er den politiske viljen og realiteten at Nesttun som bydelssenter sakte og sikkert avgir offentlige tjenesteytelser til andre steder slik at bydelssenterfunksjonen svekkes? Da vil andre aktører påberope seg at bydelssenteret for Bergen sør er hos de og ikke Nesttun.

Slik har Bjarg fått det til å koke på Stavollen: - Hentet inspirasjon fra engelsk klubb

Når Bjargs A-lag spiller hjemmekamp, koker det, både på tribunen og på banen. Det er resultatet av et langvarig arbeid.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten