fanaposten.no

Bør ikke noen stilles til ansvar for denne udugeligheten?

Meninger · Publisert 15:16, 1 apr 2022

Leser i Fanaposten den 25. mars med stor undring om planene for trafikkomlegging av veisystemet i Ytrebygda sør.

Med den løsningen som her er skissert kan jeg ikke skjønne annet enn at svært mange vil få, ikke bare lengre kjørevei, men trafikken, som i dag er fordelt på flere veier, vil bli mer konsentrert og dermed lengre køer.

Trinn 1: Forbindelsen Espelandvegen - Espehaugen avlaster i stor grad trafikken på det smale veistykket mellom Hauglandskiftet og Aadlandskiftet, for de som er lokalkjent. Er det noen som kan fortelle oss hva slags forbedring man ser for seg ved å stenge denne cirka 25 m lange veistubben.

De som i dag benytter denne veistubben belaster verken Hjellestadvegen eller Lilandsvegen. Hvordan dette igjen kan føre til redusert trafikkbelastning og åpne for ny bebyggelse langs Ytrebygdsvegen er for meg en gåte.

Trinn 2: Man ønsker å blant annet å stenge veien fra Aadlandskiftet til Blomsterdalen, en strekning som per i dag har kostet mangfoldige titalls millioner i oppussing, og som dermed er fullstendig bortkastet. Og igjen skal mer matjord legges under asfalt og dermed reduksjon av grøntområder.

Samtidig ønsker de nok en gang utvidelse av strekningen Birkelandskrysset - Flesland flyplass. Det må da være minst tredje gang på forholdsvis kort tid de endrer på denne veistrekningen, noe som vitner om total mangel på planlegging. Burde ikke noen kunne stilles til ansvar for denne udugeligheten?

Tror ikke det er mange i dag som er særlig misfornøyd med det eksisterende veisystemet i denne regionen, men nå ønsker man tydeligvis å gjøre noe med det. Når vi ser hva oppgraderingen på strekningen Blomsterdalen - Aadlandsbroen har kostet av tid, og ikke minst penger, tør jeg ikke tenke på hva dette vil koste.

Det er noe som heter kost/nytteverdi og det regnestykket må være særdeles elendig i dette tilfellet.

Jeg tør ikke tenke på hva dette vil koste

Byråd Bakke tok Fana IL sin klage til følge. – Et langt steg nærmere Slåtthaug Arena

Byråd Thor Haakon Bakke har tatt Fana IL sin klage over avslag på bygging av Slåtthaug Arena til følge. – Dette er en gledens dag, sier daglig leder...

– Eit langt liv med målstrev er over

Oddvar Skre vart fødd 11. mars 1939. Han sovna stille inn laurdag 2. juli, 83 år gamal. Med han har Fana mista ein av sine mest engasjerte personar...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten