fanaposten.no

Byrådslederkandidat Harald Victor Hove. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Arkiv

Bergen er på sitt beste er når byen vokser, ikke når bergenserne flytter ut

Meninger · Publisert 11:59, 12 jun 2019

Bergen er verdens beste by. Vi har Ulriken, Brann, akvariet og Bryggen. Syv fjell, dype fjorder og Erna Solberg. Her, i Bergen, vil jeg bo resten av livet mitt og den gleden vil jeg dele med flere. Ferske tall viser at vi har passert 280.000 innbyggere i Bergen. Vi blir flere, men ikke mange nok. I høst skrev Bergensavisen om at ”Bergen lekker”, altså at mange velger å flytte ut av denne vakre byen og til våre nabokommuner. Dette er en kjempeutfordring for byen vår. Bergen på sitt beste er når byen vokser, ikke når bergenserne flytter ut

Bergen på sitt beste er når småbarnsfamiliene trives i Bergen, og flere ønsker å bo her eller flytte tilbake. Dessverre har vi et Ap-byråd og en byutviklingsbyråd fra Arbeidspartiet som sier kategorisk nei til å bygge. Nei til rekkehus, leiligheter og næringseiendom. Det kan virke som om byrådet ikke liker hverken nye Bergensere eller nye arbeidsplasser. Høyre mener byen trenger gode arbeidsplasser, og flere steder Bergenserne kan bo. Vi trenger en kommune som sier ja til å utvikle byen vår.

Ap-byrådet er for opptatt av å lete etter grunner til å si nei til initiativ, enten de kommer fra innbyggere eller utbyggere. Saksbehandlings tiden har doblet seg på fire år, og den enorme byråkrati veksten skaper en større avstand mellom de som vil styre og de som vil bygge Bergen. Høyre vil jobbe sammen med idemakerne om de gode grunnene til å si ja til dem som vil bygge byen vår. Vi er i ferd med å bli en by som er full av studenter og pensjonister, de er selvfølgelig viktig for byen vår, men det gir ikke byen det mangfoldet vi trenger. Bergen er på sitt beste når unge, gamle, pensjonister, studenter og småbarnsfamilier kan bo sammen.

Statsminister Erna Solberg lyttet til bergenserne når byrådets bompengesatser ble for høye. Regjeringen vil nå gjøre det mulig å trekke fra bompengene på skatteseddelen. Det er viktig å lytte når bergenserne sier at det er nok bompenger. Når byrådet leverer et regnskap med nesten 1 milliard, 1000 millioner, i overskudd så er det vanskelig forstå at de ikke ønsker å gjøre noe for å lette på skatte- og avgiftstrykket på bergenserne. Dette er med på å gjøre det mer attraktivt for bergensere å flytte ut av byen vår og inn i nabokommunene. Når kommunene leverer store overskudd og samtidig krever inn mer i eiendomsskatt og kommunale avgifter så gjør nesten byrådet et aktivt valg for å dytte dem ut av byen.

Bergen på sitt beste er en by for alle. En by som inviterer folk inn, ikke presser dem ut. Bergen på sitt beste er når vi blir flere bergensere. Bergen på sitt beste er når Vestlandets hovedstad er en slagkraftig motpol til Østlandet og flytter makt tilbake der den hører hjemme. Vi trenger et nytt skifte i denne byen, et byråd som har ambisjoner for byen og som ønsker flere bergensere og flere arbeidsplasser velkommen.

– Skal du henge med hodet og deppe, eller gjøre noe med det?

Sa opp jobben, ble forfatter og skulle laste bilen med bøker til turnéen. Så kom korona. Nå kjører Tor rundt omkring og lager podcast i stedet.

Bobilturistene: Endelig gode nyheter, eller for tidlig å åpne opp?

Nå håper campingplassene at bobilturistene skal komme tilbake og redde stumpene av sesongen. Men potensialet for smittespredning bekymrer.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten