fanaposten.no

Foto: Frank May, NTB Scanpix

Enkle grep kan gi bedre tilbud til demente

Meninger · Publisert 13:45, 7 feb 2019

I BT 30.januar leser vi at i Fjell kommune får de demente tilbud om å trene på treningssenter 2 ganger i uken. Jeg går ut fra at dette gjelder demente eldre som er hjemmeboende, og ikke demente på sykehjem.

Jana Midelfart Hoff og Anina Frølich (H) ønsker at byrådet i Bergen skal vurdere en liknende løsning som i Fjell kommune, da de mener at altivitetstilbudet i Bergen kommune for demente er for dårlig.

Helsebyråd Rebekka Ljosland (KrF) forteller at hun er kjent med tilbudet i Fjell kommune, og synes at det er et spennende og interessant tilbud, men hun lar seg ikke friste. Hun deler ikke Hoffs synspunkt på at dagens tilbud for demente i Bergen kommune er for dårlig.

Helsebyråden forteller videre at Bergen kommune har et godt og variert aktivitetstilbud for personer med demens. Hvilke aktiviteter det er snakk om får vi ikke vite.

Ung eller gammel, mosjon er alfa og omega for alle mennesker så lenge de er i stand til å bevege seg. Hva med alle demente på sykehjemmene som sitter og venter på neste måltid? Når skal de få mulighet til å komme seg en tur ut i frisk luft? Hva med aktivitetstilbudene for dem? Er det slik at det er sykehjemmets ansvar, og derfor blir det ingen forandring?

Med enkle grep kunne mye blitt til det bedre. Et ledig rom, noen stoler, et musikkanlegg og en blid og hyggelig trener.

Idrett Bergen Sør har trivelige trenere som er flinke til å kommunisere med eldre mennesker. Dette ville nok blitt en mye rimeligere løsning enn å sende de demente på treningsstudio.

De frivillige gjør en enestående innsats, men det er den daglige mosjonen og den daglige lufteturen som er ønsket både av de pårørende og den syke.

Ta ansvar! Bergen kommune.

To fikk kjøreforbud, en ble avskiltet

To kjøretøy fikk bruksforbud og et ble avskiltet da Statens vegvesen gjennomførte kjøretøykontroll i Fana tirsdag.

Krafttak for å inkludere flere i arbeidslivet

Nesten én av fem i arbeidsfør alder står utenfor arbeidslivet. Mange med nedsatt funksjonsevne og hull i CV-en sliter med å komme seg inn i...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten