fanaposten.no

– Kystbyen Bergen skal gå foran og tilby den beste svømmeopplæringen i landet, skriver byråd Pål Hafstad Thorsen. Foto: Arkiv

Bedre svømmeopplæring!

Meninger · Publisert 09:10, 8 sep 2017

Nytt i skoleåret er Bergen kommunes store satsing på bedre svømme- og livredningsopplæring for elevene i skolen. Kystbyen Bergen skal gå foran og tilby den beste svømmeopplæringen i landet. Barn og unge har nær tilgang til sjø og vann i byen vår og det er derfor viktig med gode svømmeferdigheter slik at de er trygge og fortrolige med å delta i aktiviteter i vann.

Bergen kommune samarbeider med de lokale svømmeklubbene og svømmeforbundet om et eget program for svømmeopplæring som heter «Svøm Bergen». I år vil alle elever på tredje trinn, nærmere 3000 elever, få bedre svømmeopplæring. Vi satser så tungt på programmet fordi vi vet at det fungerer. Erfaringene til nå viser at 85% av elevene når kompetansemålene i løpet av 23 svømmetimer. Utdanningsdirektoratets støttemateriell viser til at det erfaringsmessig tar ca 40 timer å utvikle svømmedyktighet. Resultatene i Bergen er altså oppsiktsvekkende gode.

I Bergen har det vært for store forskjeller på svømmeopplæringen. Noen skoler har tilbudt opp mot 38 timer svømmeopplæring i året, mens andre skoler kun har tilbudt ned mot 5 timer svømmeopplæring årlig. Årsakene til dette er forskjellige. Men de gode resultatene og erfaringen med programmet «Svøm Bergen» peker på at organiseringen av svømmeopplæringen samt profesjonelle instruktører støttet av skolenes pedagoger er suksesskriteriene for programmet og for at elevene skal nå kompetansemålene i svømmeopplæringen.

Derfor styrket byrådet i Bergen budsjettet til bedre svømmeopplæring og til sammen er det satt av 6,5 millioner kroner slik at «Svøm Bergen» fra og med høsten tilbys alle skoler og alle elever på tredje trinn slik at de får bedre svømmeopplæring med sikte på å nå kompetansemålene.

Bergen kommune har god kapasitet i byens svømmebasseng til å rulle ut «Svøm-Bergen» til alle byens grunnskoler. ADO Arena har tilført Bergen 80% mer bassengkapasitet og vil være helt sentral i utvidelsen av svømmeopplæringen. Bydelsbassengene og skolebassengene skal også benyttes. Samtidig foreslår byrådet at det skal etableres flere nye basseng med sikte på å modernisere den helhetlige bassengstrukturen i Bergen.

Det er fornuftig å investere mer penger i svømmeopplæringen for elevene i bergensskolen. Slik sikrer vi god svømme- og livredningsopplæring. Derfor er «Svøm-Bergen» utvidet til alle byens barneskoler og 3000 elever på tredje trinn vil få landets beste svømmeopplæring.

Sier ja til 49 leiligheter

Kommunen har gitt rammetillatelse til å bygge 49 leiligheter i Eikåsen på Paradis, mot at utbygger tar vare på to eiketrær.

Knappetunnelen måtte stenges etter krasj

Tre biler involvert i trafikkuhell i Dolvik i natt.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten