fanaposten.no

John André Kongsvik, leder i Bergens Unge Høyre, fortsetter sin batalje med Arbeiderpartiets Øystein Hassel.

Arbeiderpartiet mot politisk konkurs

Meninger · Publisert 01:15, 10 mar 2017

Øystein Hassel går til personangrep og mener jeg kommer med usannheter i øst og vest, men i realiteten svarer jeg kun på hans påstander om hva Arbeiderpartiet går til valg på. Jeg mener velgerne fortjener mer enn hva stortingskandidaten leverer i denne debatten. Selv om Donald Trump lyger, kan man ikke bare ta seg til rette å kalle alle som er uenige løgnere. Å hevde at Unge Høyre går i fronten med en skitten valgkamp er ikke annet en smålig fra Hassel.

Det er heller ikke korrekt at regjeringens viktigste satsningsområde er skattelettelser til de rike. Hvordan kan Øystein Hassel fortsatt mene dette når om lag 2 av 3 kroner av handlingsrommet i regjeringens budsjetter har gått til kunnskap i skolen, bedre vei og bane, styrket kommuneøkonomi og et trygt sosialt sikkerhetsnett?

Jeg skal innrømme at fagfolkene i Finansdepartementet er bedre med tall enn hva jeg kan pårope meg. Ja, vi har mistet 50 000 arbeidsplasser i oljesektoren, men det er blitt skapt ca. 80 000 nye arbeidsplasser, hvor ca. 60 000 av dem er i privat sektor. At skattekutt generer flere arbeidsplasser er ikke til se vekk i fra. I tillegg representerer Hassel et parti som nekter å møte gründerbedrifter fordi partiets leder har vanskeligheter for å skjønne at hardt arbeid lønner seg, men det krever mer enn en 8-timers arbeidsdag. Er det vanskelig å forstå for Arbeiderpartiet at en bedrift ikke oppstår ut av seg selv? Det er også interessant at Hassel trekker frem den globale finanskrisen som eksempel. En krise som ikke er sammenlignbar med den vi opplever i dag. Det var hovedsakelig rike mennesker som fikk reduserte formuer. Oljekrisen derimot rammer norske arbeidsplasser. Hva er Arbeiderpariets løsning for norske bedrifter utenom å gi dem en skattesmell på 15 milliarder?

Norske bedrifter og arbeidsplasser trenger riktig medisin i kommende fremtid, og 15 milliarder er langt i fra hva som kan regnes som ”lysende”. Hvis Arbeiderpartiet får det som de vil, kommer de til å ta kvelertak på norske arbeidsplasser, og en begynnende vekst i økonomien.

I tillegg stemmer det ikke at regjeringen bruker handlingsrommet til å gi skattelettelser til de rike i Norge. Halvparten av personskattelettelsen i perioden Høyre og Frp har styrt har gått til mennesker som har en bruttoinntekt under 600.000 kroner. På Arbeiderpartiet sin side vil skattelette kun gå til familier med lav eller middels inntekt, og kun favorisere en gruppe mennesker. For å illustrere et eksempel. En vanlig familie betaler i snitt 8000 kroner mindre i skatt nå enn hva de gjorde i 2013. Dette er tydeligvis småpenger for Øystein Hassel og Arbeiderpartiet, noe jeg vil tørre å påstå er ikke annet enn arrogant. For familier rundt om i hele landet er dette et beløp som merkes, og gir dem et litt mindre stramt budsjett.

Utover Arbeiderpartiets enorme skattesmell på 15 milliarder ønsker de også å øke avgiftene med 5 milliarder kroner. I samme slengen prøver de å gi et inntrykk om at vanlige folk skal få lavere skatter. Med andre ord vil det samlede skatte, og avgiftstrykket bli noe helt annet enn hva Arbeiderpartiet gir uttrykk for, når de lover lavere eller om lag uendret skatt for de som tjener under 600.000 kroner.

Det som Arbeiderpartiet bør merke seg er at de går politisk konkurs når de presenterer en politikk som er i utakt med sine egne velgere. Kun 16% prosent av deres egne velgere støttet skatteøkning på 15 milliarder.

I helgen skal jeg delta på mitt første landsmøte med Høyre, og der skal Bergens Unge Høyre fortsette å kjempe for flere arbeidsplasser, en mer kunnskapsrik skole, bedre vei og bane, styrket kommuneøkonomi og et trygt sosialt nettverk.

Arbeiderpartiet kommer til å ta kvelertak på norske arbeidsplasser

Kirkevoll manglet spiseplass. Det ga SFO-lederen en ide

På Kirkevoll skole har avdelingsleder Hilde Brunvatne på SFO hatt en hemmelighet. – Planen var å overraske hele skolen, sier Brunvatne, og hun har...

Lorentzen vant 500-metercupen

Håvard Holmefjord Lorentzen vant verdenscupen sammenlagt på 500 meter som første nordmann søndag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten