fanaposten.no

Jan Røshol mottok Komfy-prisen på vegne av Fanasolistene og Fanatalentene i 2016. Foto: Kent Roar Nybø

Æres den som æres bør!

Vi kommer til å savne Jan Røshol og er lei oss for at han ikke lenger er vår dirigent!

Meninger · Publisert 13:46, 11 des 2018

Fredskonserten 11. november 2018 i Fana kirke ble den siste konserten vår kjære dirigent, kantor Jan Røshol, dirigerte Fana kyrkjekor sammen med Fanatalenter, Fanasolister og musikere. Denne konserten viste bredden i arbeidet Jan Røshol har drevet de fem årene han har vært organist og kantor i Fana kirke.

Han har rekruttert barn og unge og skolert dem til å bli kompetente solister i ulike sammenhenger både i kirken vår, i gudstjenester og på konserter, og ellers i Fanabygden. Han har samlet voksne med solistiske evner og gitt dem mulighet til å utvikle stemmene til glede for oss alle i Fana menighet og utover i hele kommunen. Sommerkonsertene som han startet opp og har gått i spissen for mange somre på rad, er et meget godt eksempel på den bredden og kontaktflaten Jan har i det musikalske miljø i byen. Her har både unge og eldre fått vise fram sine solistiske kvaliteter sammen med dyktige musikere. Disse konsertene har vært svært populære for folk i Fana og også for besøkende fra inn- og utland.

Ikke minst har Jan Røshol vært en dyktig og energisk dirigent for oss sangere i Fana kyrkjekor. Han er svært avholdt som et fint og godt menneske med omtanke for hver enkelt av oss, for sitt smittende humør og sine morsomme kommentarer. Han arbeider sent og tidlig med planlegging og gjennomføring av sangøvelser og konsertprogram. Han er en leder som ikke regner på timer og minutter om arbeidet med koret skulle ta litt lenger tid enn tenkt på forhånd.

På korturene våre har han alltid vært opplagt til å lede oss i korsang der det har vært høvelig å synge, også utenom det oppsatte program. Slik var det også i sommer da han var med oss til Tyskland på en tur som var utrolig vellykket.

Lite visste vi da at Jan ikke var ansatt som organist i Fana kirke fra høsten 2018, og at koret derfor ville bli uten dirigent. Dette kom som et sjokk for alle sangerne da vi var vel hjemme i Bergen igjen. Jan hadde på en glimrende måte ledet oss gjennom en hel uke i utlandet uten å nevne noe av det som hadde skjedd i kulissene iløpet av … vi vet ikke hvor lenge.

Faste kirkegjengere i Fana kirke har nok merket seg at det ikke har vært sang av kyrkjekoret fra galleriet på gudstjenestene denne høsten. Vi har ellers som gruppe eller helt kor sunget med Jan som dirigent og på orgelkrakken. Uten dirigenten vår på galleriet denne høsten har vi ikke kunnet synge på gudstjenester og heller ikke på visitasgudstjenesten, som biskopen nevnte i sitt visitasforedrag ved enden av visitasen 4. november.

I menighetsblad nr. 5 for Fana menighet i høst er det en liten notis om at kantor Jan Røshol har sluttet i Fana og at soknet takker han for arbeidet han har gjort her.

Jan Røshol fortjener større spalteplass med takk for sin entusiasme og iherdige arbeidsinnsats for Fana kyrkjekor, Fanatalentene og Fanasolistene.

Han har spredd sin kunnskap, begeistring og musikkglede ikke bare til sangerne og musikerne, men også til alle tilhørerne ved utallige konserter. Dette kom tydelig fram etter fredskonserten i november da Jan Røshol, sangerne og musikerne fikk stående applaus og flotte kommentarer fra publikum.

Tusen takk til Jan for innsatsen for musikklivet i Fana sokn!

Vi kommer til å savne han og er lei oss for at han ikke lenger er vår dirigent!

Her er Fana videre i cupen

Susanne Berven holdt nervene under kontroll i straffekonkurransen.

Her stopper ørretbekken i steinmassene

Bekken som renner gjennom Folldalen har tidligere rommet ørret. Nå begraves den under steinmassene til Rå park-utbyggeren.

Felles åpningstider på Nesttun fra neste år

Amfi Nesttun overtar driftsansvaret for alle butikkene på Nesttun fra neste år. – Vi er glad vi har fått en avtale med Olav Thon Gruppen, sier Rune...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten