fanaposten.no

Skranevatnet en søndag i februar med et yrende liv.

Vinter-kutyme

Leder · Publisert 11:19, 13 feb 2021

Fanabuen har fått boltre seg i et veritabelt vintereventyrland de siste ukene. Slike vintre er det langt imellom for oss her vest, og folk har virkelig vist vilje og evne til å ta i bruk både snø og is til fritidsaktiviteter.

Allerede da vi hadde en periode med barfrost tidligere i vinter, forsvant de fleste av skøytene fra butikkhyllene. Nå har skøyter og ski vært flittig brukt i flere uker. Der
mange bruker millioner av kroner på ski in, ski out-
leiligheter og hytter på fjellet, har de fleste av oss – selv i Bergen – hatt akkurat de mulighetene hjemme i våre egne bopæler de siste ukene.

Mest oppmerksomhet, både i mediene og i sosiale medier, har isen på vannene og fjordene rundt oss fått. Politi og brannvesen har daglig rykket ut til det de og innringere oppfatter som lek med livet på isen. Ofte møter de lite forståelse fra lokalkjente, som kan fortelle at de har gått på akkurat dette vannet eller denne fjorden i flere
generasjoner.

Bergen kommune har et innarbeidet system for måling og test av potensielle skøytevann. Denne oversikten har klare mangler, og kommunen får hver frostvinter en røys med henvendelser fra folk som vil ha akkurat sitt vann målt.

Det er forståelig at kommunen en normal vestlands-
vinter har mer fornuftige ting å gjøre enn å måle
istykkelsen på vann som antakelig aldri blir trygge – eller farbare, som kommunen kaller det – men dette er på ingen måte noen normal vinter. Organiserte aktiviteter er stengt. Folk som ikke har hatt fremme skøyter på 30 år går runde på runde på Titlestad og Lilletvedt.

Neste uke går Bergen tilbake til normalen, i hvert fall meteorologisk, med syv plussgrader og regn, men dersom kulden kommer tilbake, håper vi at alle får «sitt» vann målt.

Til slutt vil vi oppfordre leserne til å kose seg med den siste vinterhelgen på en stund. Dette er vinteren vi
kommer til å snakke om i mange år fremover. Gjør det beste ut av det, men unngå å skape enda en utrykning
for politi og brannvesen!

Dette er vinteren vi kommer til å snakke om i mange år fremover

Disse er på medaljejakt: 12 lokale løpere kjemper i skøyte-NM

Fredag, lørdag og søndag arrangeres NM sprint, allround og enkeltdistanser. Fana- og BSK-løperne reiser til mesterskapet med store planer.

18 nye smittede fredag

Kommunen melder om 18 nye smittede siden i går.

- Sparkesykler er ok, så lenge de ikke er til hinder

Foreløpig er det langt mellom sparkesyklene mellom Nesttun og Lagunen. Folk vi snakker med hilser dem velkommen, så lenge de ikke er til hinder.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten