fanaposten.no

Viktige tradisjoner

Leder · Publisert 11:15, 24 des 2019

Huset er pyntet til julefeiring. De gode duftene vi er vant til fyller oss med forventning og minner. Det er julaften.

Mine juleminner fra guttedagene handler mye om min mormor. Jeg husker lukten av nyvaskede gulv med ekte grønnsåpe i fast form, som var det siste min mormor gjorde før hun la seg lille julaften. Julaften hadde hun bursdag, og det første hun alltid gjorde da hun sto opp, var å tenne telyset under røkelsesbrenneren før hun satte på kjelen med hjemmelaget surkål. Utpå dagen ble svine-
ribben også satt i ovnen, og den gode duften fra kjøkkenet kommer jeg aldri til å glemme.

Vi har alle våre minner og tradisjoner med oss fra våre respektive familier. Julehøytiden er kanskje den tiden på året da tradisjoner er viktigere for oss enn ellers i året. Derfor er det ekstra viktig å skape gode minner for de yngste under denne høytiden.

De Gode minner fra barndommen tar vi med inn i våre voksne liv, for sammen med våre livsledsagere, legger vi grunnlaget for de tradisjonene og minnene våre barn skal ta med seg videre.

Det er noen år siden mormor laget julemiddag, og i sommer sovnet hun stille inn. Hun hadde blitt 97 år i dag. Alle har vi mistet noen vi er glad i, men de er fremdeles med oss i feiringen.

I dag tenner jeg telyset under kongerøkelsen før den hjemmelagede surkålen settes på. Duften fyller meg med de samme forventningene og gode følelsene som da jeg var gutt. Nå er det tid for å nyte øyeblikkene, tenke på hverandre og dyrke tradisjonene som skal leve videre.

God jul!

Ståle Melhus

redaktør

Kraftig vind i vente på torsdag

- Det er all grunn til å sikre løse gjenstander, råder politiet.

Ti nye smittede i Bergen, og pandemien er trolig økende nasjonalt

R-tallet viser at epidemien nasjonalt sannsynligvis er økende, melder FHI.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten