fanaposten.no

Dugnadsarbeid, som Kalandseid IL driver her, er viktig for å holde folk i form, både fysisk og mentalt, skriver Fanaposten.

Viktig engasjement

Leder · Publisert 21:00, 4 jan 2023

I Fanaposten kan du lese om 66 år gamle Jack Oterhals som står på venteliste for å få drive med frivillig arbeid. Oterhals har lyst til å jobbe dugnad sammen med Smøråsfjellets Venner, og får starte opp i løpet av våren.

I 2021 passerte vi over én million alderspensjonister i Norge, og eldrebølgen kommer susende som en tsunami over landet vårt i årene fremover. Mange av pensjonistene har mulighet til å ta ut AFP fra det året de fyller 62, noe som mange velger å benytte seg av. Det betyr at de får mye fritid, som mange ønsker å bruke til noe nyttig - slik som Jack Oterhals.

Både forskning og praksis viser at en aktiv livsstil for de fleste fører til et friskere og sunnere liv - uavhengig av alder. Men når man begynner å dra på årene, er det kanskje viktigere enn noen gang å holde seg i aktivitet, fysisk og psykisk. Derfor er det utrolig viktig at det offentlige er med på å legge til rette for frivilligheten, slik byråd Eduardo Andersen forteller om i dagens avis.

I 2022 vedtok bystyret en ny plan for frivillighet. Målet er å gjøre Bergen til en foregangsby for frivillighet. For å få dette til er det viktig med åpne møteplasser. Her spiller kommunes frivilligsentraler og frivillighetskoordinatorer en viktig rolle. I tillegg har vi frivillighetsutvalget. Det er et selvstendig utvalg med egen ledelse og sekretariat fra Bergen kommune. De skal bidra til å sikre tett dialog med det frivillige organisasjonslivet.

Dette understreker også at det finnes så mye mer av muligheter for frivillig arbeid enn dugnadsarbeid i skog og mark. I dagens avis kan du også lese om Eli Wesenberg Mohn som er frivillig i Vitnestøtten i regi av Røde Kors. Hun går rundt på Tinghuset og tilbyr informasjon og støtte til personer som skal vitne i rettssaker. Andre ideelle organisasjoner som Lions sliter med rekrutteringen, og enkelte klubber står i fare, dersom rekrutteringen ikke bedrer seg. Lions baserer inntektene sine på dugnadsarbeid, og inntektene går til å hjelpe andre mennesker både i nærmiljøet og internasjonalt. Flere av sykehjemmene i Fana og Ytrebygda har også behov for flere frivillige som kan være med og jobbe for å skape godt bomiljø.

Det er enestående at folk står i kø for å få jobbe dugnad, men det finnes altså et utall muligheter for å gi av tiden sin for å hjelpe andre, og samtidig ha det sosialt og kjekt.

Det er enestående at folk står i kø for å få jobbe dugnad, og det finnes et utall av muligheter til å gi av tiden sin for å hjelpe andre.

Brannvesenets nye superverktøy var avgjørende på Kokstad

Natt til lørdag brøt det ut brann i et industribygg på Kokstadflaten. Mye røyk gjorde slukkearbeidet vanskelig. Da kom de spesialbygde robotene godt...

Bli med inn i ungdommene sin egen hule: – Her spiller det ingen rolle om folk er forskjellige

KlubbRÅyale åpnet for fem år siden som et tiltak for å forebygge gryende problemer i ungdomsmiljøet. En stor opphopning av ungdommer på Lagunen...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten