fanaposten.no

Dugnadsarbeid, som Kalandseid IL driver her, er viktig for å holde folk i form, både fysisk og mentalt, skriver Fanaposten.

Viktig engasjement

Leder · Publisert 21:00, 4 jan 2023

I Fanaposten kan du lese om 66 år gamle Jack Oterhals som står på venteliste for å få drive med frivillig arbeid. Oterhals har lyst til å jobbe dugnad sammen med Smøråsfjellets Venner, og får starte opp i løpet av våren.

I 2021 passerte vi over én million alderspensjonister i Norge, og eldrebølgen kommer susende som en tsunami over landet vårt i årene fremover. Mange av pensjonistene har mulighet til å ta ut AFP fra det året de fyller 62, noe som mange velger å benytte seg av. Det betyr at de får mye fritid, som mange ønsker å bruke til noe nyttig - slik som Jack Oterhals.

Både forskning og praksis viser at en aktiv livsstil for de fleste fører til et friskere og sunnere liv - uavhengig av alder. Men når man begynner å dra på årene, er det kanskje viktigere enn noen gang å holde seg i aktivitet, fysisk og psykisk. Derfor er det utrolig viktig at det offentlige er med på å legge til rette for frivilligheten, slik byråd Eduardo Andersen forteller om i dagens avis.

I 2022 vedtok bystyret en ny plan for frivillighet. Målet er å gjøre Bergen til en foregangsby for frivillighet. For å få dette til er det viktig med åpne møteplasser. Her spiller kommunes frivilligsentraler og frivillighetskoordinatorer en viktig rolle. I tillegg har vi frivillighetsutvalget. Det er et selvstendig utvalg med egen ledelse og sekretariat fra Bergen kommune. De skal bidra til å sikre tett dialog med det frivillige organisasjonslivet.

Dette understreker også at det finnes så mye mer av muligheter for frivillig arbeid enn dugnadsarbeid i skog og mark. I dagens avis kan du også lese om Eli Wesenberg Mohn som er frivillig i Vitnestøtten i regi av Røde Kors. Hun går rundt på Tinghuset og tilbyr informasjon og støtte til personer som skal vitne i rettssaker. Andre ideelle organisasjoner som Lions sliter med rekrutteringen, og enkelte klubber står i fare, dersom rekrutteringen ikke bedrer seg. Lions baserer inntektene sine på dugnadsarbeid, og inntektene går til å hjelpe andre mennesker både i nærmiljøet og internasjonalt. Flere av sykehjemmene i Fana og Ytrebygda har også behov for flere frivillige som kan være med og jobbe for å skape godt bomiljø.

Det er enestående at folk står i kø for å få jobbe dugnad, men det finnes altså et utall muligheter for å gi av tiden sin for å hjelpe andre, og samtidig ha det sosialt og kjekt.

Det er enestående at folk står i kø for å få jobbe dugnad, og det finnes et utall av muligheter til å gi av tiden sin for å hjelpe andre.

Fana skal kose seg i form

Herrelaget til Fana skal spille rekordmange treningskamper før denne sesongen. Dagen etter kampene står sex på treningsplanen.

Tobias Gjesdahl 17 år

Hipp hurra for Tobias Gjesdahl som fyller 17 år den 5. februar. Du er flink, hjelpsom, smart og vi er stolt av deg. Vi gratulerer og gleder oss...

Kunne du tenkt deg denne utsikten?

Fem minutter fra Lagunen, utsikt over Apeltunvatnet, tett på turområde, solceller på taket og 45 kvadratmeter å spille seg på. Kunne du tenkt deg å...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten