fanaposten.no

\ Foto: Trygve Hellestræ

Var det lov å være overrasket?

Leder · Publisert 15:58, 10 feb 2021

Søndag formiddag kom nye, strenge koronaregler i Bergen, Ulvik og Kvam. Nabokommunene våre har sluppet litt billigere unna.

Blant tiltakene var rødt nivå på skolene og stengte dører for en rekke butikker.

Mens Fanaposten allerede tidlig mandag formiddag kunne besøke butikker med stengte dører, men åpne sinn, valgte flere av byens skoler å stenge dørene, fordi de trengte litt tid på å planlegge rødt nivå.

Kom an!

Pandemien har nå vært over oss i 11 måneder. Det er ikke lov å være overrasket lenger. Vi kan være både lei, skuffet, deprimert og sint, men overrasket? Der går faktisk grensen.

I løpet av nesten et helt år med pandemi har vi lært en del ting. Blant de første tingene vi lærte var at skolene og barnehagene bør være åpne. Selv myndighetene har innrømmet at skolene holdt stengt for lenge våren 2020. Da er det nedslående at flere skoler trenger betenkningstid før de innfører rødt nivå. De tiltaksplanene bør ligge klare. Så snart noen med mikrofon sier ordet «rødt», bør alle på skolene vite nøyaktig hva de skal gjøre.

Nå venter i første rekke fire dager med rødt nivå på skolene. For småtrinnet betyr det mindre grupper enn normalt, mens litt eldre elever utelukkende skal holde seg med elever i samme klasse. Det er både uvant, vanskelig og urettferdig, men er det noen vi virkelig har tiltro til i denne situasjonen, er det de yngste ungene.

Smittetallene i Bergen har vært lave de siste ukene, langt lavere enn da samfunnet var relativt åpent i høst. Derfor er det nedslående med mutantsmitte fra både Storbritannia og Sør-Afrika. Samtidig bør det gi oss håp. Håp om at bare vi løser (enda) en dugnad, så er vi ikke så langt unna en god hverdag.

En dag slutter vi kanskje helt å snakke om både grønne, gule og røde nivåer.

18 nye smittede fredag

Kommunen melder om 18 nye smittede siden i går.

- Sparkesykler er ok, så lenge de ikke er til hinder

Foreløpig er det langt mellom sparkesyklene mellom Nesttun og Lagunen. Folk vi snakker med hilser dem velkommen, så lenge de ikke er til hinder.

Kommunen visste ikke om Tiers satsing i Fana

Bymiljøetaten sier det skaper utfordringer at Tier etablerte seg i Fana uten at de fikk beskjed om det. - Vi har nok vært litt raske på avtrekkeren,...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten