fanaposten.no

Vanskelige valg

Leder · Publisert 11:38, 31 mai 2019

Styret i Fana Fotball har brukt sparekniven. På grunn av at gaver fra velstående medlemmer og enkelte store sponsorer har falt bort, har klubben valgt å si opp en medarbeider. Administrasjonen i klubben skal i fremtiden skal bestå av tre personer.

Fana Fotball er en klubb hvor breddefotballen skal danne grunnlag for toppfotballen. For A-laget ønsker klubben på sikt å rykke opp til spill i førstedivisjon. I dag spiller Fana i 3. divisjon. Styrets leder, Kristian Jæger, sier til Fanaposten i dagens avis at begrunnelsen for nedbemanningen er at klubben ikke tør satse alt på ett kort, men må justere kostnadene for å sikre en sunn og god drift.

Når et styre først er kommet til at det eneste ansvarlige er å kutte i lønn- og personalkostnader, kommer den vanskelige oppgaven å finne ut hvem man kan klare seg uten. Det er aldri et enkelt spørsmål å besvare. Svaret er heller ikke alltid enkelt å forsvare. Det litt merkelige er at styret her har valgt å kvitte seg med den personen som har hatt ansvaret for å skaffe klubben inntekter, nemlig markeds- og arrangementsansvarlig.

Fana Fotball kunne i fjor ønske velkommen til et av de flotteste klubbhusene noen kan ønske seg. En del av driften av klubbhuset skal finansieres gjennom utleie til selskaper. Om en ser på klubbhusets facebookside har den delen av driften gått rimelig bra. Den arrangementsansvarlige har i stor grad sørget for at avvikling av selskaper har vært en suksess. I fremtiden ser klubben for seg at gjennomføringen av arrangementer skal fordeles på flere, blant annet frivillige.

Sponsormessig har Fana Fotball de siste årene gjort et stort og godt arbeid. Det er bygget opp et konsept, Fana-landslaget, hvor alle sponsorene i klubben inviteres inn til møter og samlinger for å bli bedre kjent. På denne måten kan sponsorene også drive forretning med hverandre. Dette har også vært en suksess. Oppfølgingen av sponsorene i Fana-landslaget blir tillagt daglig leder Kim Rune Hellesund sine oppgaver heretter.

Når en organisasjon må redusere bemanningen, betyr det ikke nødvendigvis at oppgavene blir borte med det. Hadde det bare vært så enkelt. Oppgavene blir bare fordelt på de som er tilbake. For Fana Fotball er det trist at rammebetingelsene er så usikre at de må nedbemanne. Trond Andal har gjort en god og viktig jobb i sin tid om markeds- og arrangementsansvarlig, og klubben kommer til å merke at han ikke kommer på jobb heretter.

Han vil lede det nye bydelsstyret i Fana

Politikerne prøver å bli enige om hvem som skal styre byen. Klarer de å bli enige om hvem som skal styre bydelene?

«Vi er klare til å snakke med YIT så snart de er i gang med arbeidet igjen»

Det er full skjæring på Hjellestadvegen. YIT har lagt ned arbeidet. Vegvesenet vil ikke forhandle.

Veltet på moped uten hjelm

17-åringen kom fra det med lettere skader.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten