fanaposten.no

Utbygging, næring og sprengt elevkapasitet

Leder · Publisert 08:27, 6 mai 2020

Fortettingen og utbyggingen ruller ufortrødent videre. I dagens Fanaposten kan du lese at selskapet Sandsliåsen Utbygging AS jobber med planer om å rive industribygg på Sandsliåsen for å bygge 200 nye boliger fordelt på seks bygg. Prosjektet blir nærmeste nabo til Obos’ nye blokker.

Ideelt sett burde de tomme industribyggene fylles med ny næringsvirksomhet. I stedet blir de revet etter bare drøyt 20 års levetid, og gjennoppstår som boliger. Mange av boligene på Sandsli har opp gjennom årene blitt bebodd av mennesker som har hatt arbeid i det samme området. Det er en litt trist situasjon at utviklingen har blitt slik at næringsvirksomheter erstattes av boliger.

Det nye prosjektet på Sandsliåsen lover gode miljøkvaliteter og det legges opp til tilrettelegging for å bygge snarvei til bybanestoppet, og dette prosjektet er garantert et flott prosjekt som vil bli populært hos mange som er på jakt etter boliger med gode kvaliteter.

Om vi forsøker å løfte blikket litt, så vet vi at det i Sandsli-området planlegges flere tusen nye boliger i årene fremover. Statens vegvesen er i gang med å forbedre Sandsli-krysset for å tilrettelegge for økt utbygging og trafikk. I området rundt Sandsli videregående skole, mot Statoil-bygget er det allerede kommet opp mange boliger, og flere er under planlegging. Nå kommer det 200 nye boliger på Sandsliåsen, og i Feråsen er det planlagt 90 nye enheter.

Vi har tidligere skrevet at byens politikere ikke må glemme å se på infrastrukturen i området før de vender tommelen opp for stadig nye boligprosjekter. Om de ikke ser det store bildet, vil samfunnsregnskapet kunne bli påført store utgifter på sikt.

Dersom vi ser på elevtallsprognosene for Skranevatnet skole, som er den nærmeste skolen, er kapasiteten allerede sprengt frem til 2030. Politikerne må forsøke å se det store bildet for et område, før de godkjenner alle utbyggingsprosjekter. En kan ikke rettferdiggjøre å godkjenne en utbygging ved å si at det bygges for velsituerte beboere i alderen 50+. Barn og ungdom må ha skoleplasser, og de har også behov for fritidsaktiviteter, i likhet med de voksne som flytter inn.

Delte ut gratis frokost på Lagunen: – En hyggelig gest

De første femti fikk med seg en økologisk frokost. – Det ble veldig travelt, sier Kaia Hannestad Nygaard.

Kitty tok Fanas første medalje

Kitty Friele Faye tok den eneste lokale medaljen på NMs første dag. – Jeg er kjempefornøyd, sier hun.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten