fanaposten.no

En enslig campingvogn har kommet innom Bratland camping. Familien Bratland har drevet campingen i tre generasjoner, og har ikke tenkt å la korona-viruset sette en stopper for at det fortsetter. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Ukuelig optimisme

Leder · Publisert 14:01, 9 mai 2020

Samfunnet er så smått begynt å starte opp igjen. Dagens avis er preget av historier om hvordan korona-situasjonen er i Fana og Ytrebygda, en situasjon som trolig er mye lik det vi finner ellers i landet.

Søndag starter kirkene i Bergen sør opp igjen med gudstjenester. Men det blir ikke ordinære gudstjenester. Mange har utsatt dåpshandlingen som følge av ned-
stengingen, og de blir prioritert før det igjen blir ordinære gudstjenester. Dåpsgudstjenester er forbeholdt familiemedlemmer. Kirken har derfor flere slike gudstjenester etter hverandre, også på ukedager, for at alle som ønsker å ha en dåp får dette gjennomført.

Vi har også en sak om Bratland Camping som er inne i en tøff tid. Campingplassen er normalt sett godt belagt med utenlandske turister, men i år må Bratland-familien som har drevet campingen siden 1955, sette sin lit til at norske turister vil erstatte noe av den utenlandske trafikken. Campingplassen kan miste opptil to tredjedeler av de budsjetterte inntektene sine, og på toppen av det hele faller de utenfor krisepakkene som skal hjelpe næringslivet. Like fullt er Bratland-familien optimister. «Vi har vært her siden 1955, og korona skal ikke stoppe oss.»

Vi har også snakket med aktører innen treningsbransjen. Dette er en av bransjene som lever i den største uvissheten med tanke på når de kan starte opp igjen.

Til tross for de utfordringene og uvissheten de fleste næringer står overfor, aner vi likevel en betinget optimisme. Kanskje vi heller skal kalle det ukuelig optimisme. Mange er blitt nødt til å finne nye løsninger raskt. Treningstimer via videochat er trolig noe som hadde sittet langt inne dersom vi ikke hadde blitt tvunget bort fra denne arenaen. Digitale løsninger har også vært en suksess for kirken.

Vi mennesket får raskt nye vaner, og det som var tenkt som nødløsninger, kan fort vise seg å bli nye forretningsområder.

Viktigst av alt i de historiene vi skriver om i dag, er kampviljen vi ser. Det kjempes videre for livsverk og arbeidsplasser, og folk vil ikke gi seg. Fanaposten har lenge oppfordret til at folk skal handle lokalt, og nå er det viktigere enn noen gang å støtte opp om lokale virksomheter.

Kronene er viktig, men følelsen av at det man driver med utgjør en forskjell, den er ubetalelig.

Delte ut gratis frokost på Lagunen: – En hyggelig gest

De første femti fikk med seg en økologisk frokost. – Det ble veldig travelt, sier Kaia Hannestad Nygaard.

Kitty tok Fanas første medalje

Kitty Friele Faye tok den eneste lokale medaljen på NMs første dag. – Jeg er kjempefornøyd, sier hun.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten