fanaposten.no

Trym Aafløy er leder i Folkeaksjonen nei til mer bompenger. Han mener det er uforståelig at flertallet vil stramme inn i strandsonen i Bergen.

Trymmens avhopp

Leder · Publisert 08:20, 20 des 2020

Onsdag smalt bomben da Trym Aafløy og ytterligere to medlemmer av bystyregruppen til Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) kunngjorde at de går ut av partiet. Det er langt fra første gang en bystyrepolitiker melder seg ut under en bystyreperiode, og det blir garantert langt fra den siste.

Normalt er uavhengige representanter i bystyret svært anonyme. De gjør lite av seg. Hvordan Trym Aafløy, Per Jørgensen og Rolf Scott kommer til å forholde seg fremover, vet vi lite om i dag, men det er klart at tre samkjørte og muligens uavhengige representanter kan sette betydelige avtrykk i lokalpolitikken og spesielt i mediene.

Til sammenligning blir den nye gruppen like stor i bystyret som Fremskrittspartiet, Rødt og Venstre og større enn Kristelig Folkeparti og Pensjonistpartiet. For sikkerhets skyld er to av tre Frp-representanter for tiden ekskludert fra partiet ...

Aafløy, Jørgensen og Scott er valgt inn på FNBs program. 25.053 bergensere stemte på dem. De har all grunn til å forvente at de tre stemmer etter prinsippene de ble valgt inn på.

Det er ikke til å komme fra at de alle fleste av partiets velgere stemte på én person, ikke et program. De stemte på Trymmen og satte sin lit til ham. Nå velger han å forlate det partiet i hele Norge som forbindes mest med en enkeltperson. Hva da?

Bare 15 måneder etter at Trymmen sin skål vakte både reaksjoner og fascinasjoner landet over, er mannen ute av partiet. Det blir en helt annen skål herfra og fremover.

For Aafløy selv betyr utmeldingen sannsynligvis at han ikke lenger kan heve høy lønn fra kommunen som heltidspolitiker. Jobben som komiténestleder – og dermed politiker på heltid – har han på FNBs nåde. Det er de som peker ut hvem som skal sitte der.

At antallet uavhengige representanter i bystyret, inkludert de tidligere Frp-erne, nå teller flere medlemmer enn seks av de innvalgte partiene, skaper en uoversiktlig og potensielt eksplosiv politisk situasjon i byen. Det er lett å se for seg scenarioer der de mange kan komme på vippen.

Det sies at man får de politikerne man fortjener, men har vi virkelig fortjent dette?

– Boliger for rusavhengige er det siste Råstølen trenger nå

Over 300 naboer i Råstølen-området har sendt inn høringsbrev der de protesterer mot planene om kommunale boliger for rusavhengige i Steinsvikkroken.

Utbygger får en ny sjanse på Fanaflaten

Planen for boliger på Fanaflaten ble sendt i retur. Nå må utbygger nedskalere prosjektet.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten