fanaposten.no

Tragedien på Bontveitvegen

Leder · Publisert 17:39, 4 jul 2020

Fanaposten forteller i dag den sterke historien om Jannicke Charlotte Nilsen som var involvert i ulykken på Bontveitvegen om formiddagen 16. juni.

Jannicke og hesten Missi skulle ut på en formiddagstur på Bontveitvegen da det tragiske skjedde. På en lang og flat strekning så de en bil komme i mot. Hest, vogn og kusk stilte seg i veikanten og ventet. Da bilen kom rett mot dem uten å vise tegn til å stoppe, hadde de ikke en sjanse.

Ulykken fikk et tragisk utfall. Hesten Missi døde etter kort tid. Heldigvis slapp både bilfører og hesteeier Jannicke fra det uten alvorlige skader.

Som Jannicke sier i dagens intervju: Det kunne like gjerne vært henne som mistet livet. Da ville barna hennes vært uten en mor. Og hun frykter at en ny ulykke skal skje igjen, for konflikten med biler i høy fart og hester på Bontveitvegen er der i høyeste grad ennå.

At det er en alvorlig hendelse, er det ingen tvil om. Men årsaken til at bilen kolliderte med hesten er ikke kjent. Saken er fortsatt ikke etterforsket av politiet. En årsak til dette er at ulykken skjedde samme formiddag som dødsulykken på Sørås der to personer mistet livet. Det er forståelig at politiet må prioritere denne, og sette store ressurser inn på etterforskningen der. De to hendelsene skjedde også i en periode med en urolig russefeiring som har lagt beslag på mye av politiets ressurser.

Likevel sier det noe om politiets kapasitet når det ikke en gang er gjennomført avhør av de to involverte personene to uker etter at ulykken skjedde. Hesteeier Jannicke Charlotte Nilsen sier at dette er en belastning, fordi hun ikke får kommet seg videre før saken er ferdig fra politiets side. Hun peker også på at kvaliteten på avhørene blir dårligere jo lenger i tid fra hendelsen det går.

For henne er det naturligvis viktig at saken blir belyst best mulig. Som offer i en alvorlig ulykke er det ille at politiets manglende etterforskning skal føles som en tilleggsbelastning og gjøre henne utrygg på om saken får et, fra hennes ståsted, riktig utfall.

Det er samtidig vanskelig å rette pekefingeren mot politiet i Bergen sør. Politiet har klare retningslinjer på hvilke saker de må prioritere. Men den manglende etterforskningen av en alvorlig trafikkulykke er et tydelig tegn på at politiets ressurser ikke strekker til.

Bergen sør, med kraftig befolkningsvekst og gryende problem i ungdomsmiljøet, er nok i en spesiell situasjon her. Denne saken viser ihvertfall at med mer enn en alvorlig hendelse på samme tid, blir trykket på politiets kapasitet i overkant stort.

Til syvende og sist blir dette et spørsmål om politiske prioriteringer. Det vil nok alltid være en avveining mellom viktige oppgaver hos politiet, men saken er ihvertfall et signal om at den samlede kapasiteten bør økes.

Den manglende etterforskningen av en alvorlig trafikkulykke er et tydelig tegn på at politiets ressurser ikke strekker til.

Elev på Sandsli smittet - 92 i karantene

Fylket melder om et smittetilfelle ved Sandsli videregående skole torsdag.

Denne bydelen har minst smitte i Bergen

Ytrebygda er bydelen med lavest smitte per 1000 innbyggere i årets to første uker.

Etterforsker spredning av manipulert video

Politiet etterforsker saken hvor en lærer er hengt ut i en manipulert video som ble spredt på sosiale medier. – Vi er sjokkerte over at voksne...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten