fanaposten.no

På det grønne feltet utenfor Fana Stadion blir det friidrettshall med Gneist-logo. Foto: Ståle Melhus

Behovet for idrettsanlegg på Hjellestad og Kokstad blir ikke mindre av en idrettshall på Rå

Leder · Publisert 21:54, 26 mai 2020

Like før helgen kom nyheten om at Gneist har fått tilbud fra byrådet om å bygge sin nye arena vegg i vegg med Fana Stadion. Det er både fordeler og ulemper med det.

Den største og viktigste ulempen er at de ytre delene av Ytrebygda fra før sliter med en ekstrem anleggsmangel. Den nye idrettshallen på Kokstadflaten ville gjort mye for å bøte på dette. Nå er det atter en gang usikkert hva som kommer til å skje med grushaugen ute ved flyplassen.

LES OGSÅ: Sterke reaksjoner på hallplassering

For Gneists del er det forståelig at de ønsker å få hallen opp så fort som mulig. Den har vært på tegnebrettet så lenge – og prosjektert på så ulike steder – at det viktigste er blitt å komme i mål.

Et av landets største idrettslag fortjener sin storstue. De har et ekstremt behov for å komme under eget tak og få samle flere av sine disipliner i ett anlegg.

Det er heller ingen uting at det kommer en stor hall for friidrett ved Fana Stadion.

Men dersom dette betyr at Gneist dreier sin aktivitet og rekrutteringsbase inn i områdene naboklubbene allerede står sterkt, er det en konflikt ingen er tjent med. Det er bare noen dager siden det historiske håndballsamarbeidet mellom Gneist, Bjarg, Bønes og Fana ble presentert. I sist avis hadde vi bilder av spillere fra begge klubbene på samme trening. Ingen ønsker at de skal bli uvenner allerede før første kamp spilles.

I utgangspunktet skulle idrettshallen ha ligget på Hjellestad, et annet sted i sterkt behov for idrettsanlegg. Vi forstår godt at Gneist-medlemmene der ute føler at hallen deres forsvinner i horisonten.

Gneist Arena er en gave fra Trond Mohn. Behovet for idrettsanlegg er så stort at en hall i seg selv aldri vil være noe problem. Dessverre medfører tungrodde systemer at denne hallen ikke kommer der det er mest bruk for den.

Det skrikende behovet for idrettsanlegg på Hjellestad, Kokstad og Flesland blir ikke mindre av en idrettshall på Rå. Det må byrådet ta innover seg.

Behovet for idrettsanlegg på Hjellestad, og Kokstad blir ikke mindre av en idrettshall på Rå

Trofast traver: – I dag er heldigvis kiropraktoren blitt helt stueren

Først måtte veggen males der sparkemerkene etter skosålen var. Nå rydder hun pulten og mønstrer av.

Lisa 16 år

Vår kjære Lisa fyller 16 år mandag 6. juli. Vi ønsker deg en fin dag og en god sommer. Klem fra bestemor på Bontveit og bestemor i Balders veg.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten