fanaposten.no

Strålende initiativ

Leder · Publisert 06:00, 30 nov 2018

Med 100.000 kroner i folkehelsemidler, skal en gruppe ungdommer og voksne fra skolene Rådalslien, Rå og Nordahl Grieg videregående starte opp et nytt nærmiljøprosjekt som de satser på skal bli til et fast treffsted for ungdom i Rådal-gryten. Prosjektet bærer det foreløpige navnet «Trygt nærmiljø Rådalslien».

Ungdommene skal sammen med FAU og rådgivere ved de tre skolene sy sammen et tilbud for ungdom som skal være motsatsen til å henge på kjøpesenteret eller fastfood-restauranten i Rådalen. «Ungdommer i dette området mangler rett og slett steder å gjøre av seg etter skoletid. Det vil vi gjøre noe med,» sier Emil T. Griffiths til dagens Fanaposten.

Ungdom som vil lage tilbud til andre ungdommer er et strålende initiativ og en kjempegod idé. Hvem vet bedre enn ungdommen selv hva som er interessant å bruke tiden på? I oppstartfasen vil de satse på å ha et fast arrangement i måneden, og så vil de på sikt se hvordan det utvikler seg.

Nylig startet Fana IL opp med et lignende tilbud i Fana Arena som de har kalt Fana Friends. Motivasjonen er nøyaktig den samme, nemlig å gi et alternativt tilbud som gjør at ungdom har noe annet å gjøre enn å feste, naske og slåss. Vi har dessverre registert en lite heldig utvikling i ungdomsmiljøet de senere årene, med stadig yngre mennesker som tas for nasking, bruk av rusmidler og ikke minst som slåss med hverandre. Dette er ingen god utvikling, og det er flott at noen nå tar tak i problemstillingen.

Vi tror det er viktig at slike tilbud kan koordineres, slik at selv om de arrangeres bare en gang måneden, så kommer de i forskjellige uker. På den måten får ungdom varierte tilbud hver uke uten at noen må ha drift hver uke året igjennom.

Vi håper også at det lokale næringslivet ser nytten av å støtte opp om de initativene som nå er i gang både i Rådalen og på Slåtthaug. Dette handler om å gi gode fritidstilbud til ungdommer, som gjør at nærmiljøet blir både tryggere og triveligere for alle. Det er alle tjent med.

Ungdom som vil lage tilbud til andre ungdommer er et strålende initiativ.

Gneist misset i opprykkskampen

Det raknet i sluttminuttene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten