fanaposten.no

Stort engasjement og ufine spekulasjoner

Leder · Publisert 06:00, 4 des 2018

Torsdag morgen brant Jansen-løen på Nesttun ned til grunnen, og et av de gamle landemerkene for tettstedet forsvant. Byantikvar Johanne Gillow mener Nesttun nå har mistet en av bygningene som gir stedet sin identitet. Det er hun ikke alene om å mene.

Kommentarfeltene har strømmet over av engasjerte innlegg fra fanabuer som synes det er trist at dette gamle bygget nå er borte. Mange har også tatt til orde for at det på tomten bør bygges opp igjen et signalbygg i tre som kan være i stil med låven som nå er forsvunnet. Mange er tydelig på at det ikke må komme nok en blokk med boliger på branntomten.

Vi har også bitt oss merke i at det har kommet en del ufine antydninger om at «det var beleilig» at låven brant ned, og med det hentydes det at låven skal være påtent. Dette er å gå langt over streken for hva som er greit å gjøre overfor de som eier eiendommen. Det grenser mot ærekrenkelse å fremme slike påstander i det offentlige rom, som kommentarfeltene faktisk er. Kommentarfeltene på Facebook skal ikke være en gapestokk eller et sted hvor folk kan slenge ut ubegrunnete beskyldninger og spekulasjoner. Det er bare å reversere problemstillingen. Dersom huset ditt brenner ned, er det da greit at folk mener du selv står bak brannen? Svaret på det gir seg selv.

Det synes å være alt for enkelt for mange å «tenke høyt» i kommentarfelt. Folk tenker seg ikke mye om før de poster en mening. I tillegg er selvjustisen i kommentarfeltene alt for lav. Mange hiver seg i hylekoret, i stedet for å ta et klart standpunkt å si fra om at det ikke er greit å henge ut andre. Vi ser at det har blitt bedre med hensyn til å gi beskjed, men det er fremdeles alt for enkelt å ikke bry seg.

Tilbake til at engasjementet rundt Nesttun og den nedbrente låven er stor. Det betyr hovedsakelig at Nesttun betyr mye for mange, og at interessen for lokalhistorien er stor. Signalene fra publikum er entydige, låven var et kjært landemerke og den bør ikke erstattes av en ny betongblokk. Når det kommer til stykket er dette privat eiendom, og det er eierne som til sist må få bestemme hva de ønsker å gjøre videre.

Karianne Wallestad, 48 år

Du vår gode kollega har bursdag på torsdag! Vi gleder oss over ditt kjekke vesen hver eneste dag på jobb, og gratulerer deg så mye på forskudd. Du er...

Henrik Askvik Sæthre, 14 år

Vi vil gratulere Henrik Askvik Sæthre med 14-årsdagen 20. juni. Glad i deg. Håper du får en fin dag. Bursdagshilsen fra Kine, Jenny, Magnus, tante...

Nathalie Nordvik Kytiri 11 år

Hjertelig til lykke med 11-årsdagen Nathalie. Kjempeglad i deg! Klem fra pappa, mamma, Sebastian og Veronica.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten