fanaposten.no

KJEMPER FOR SKOLEN: Kai Grieg (t.v), Torunn Karikoski og Astrid Strand med sønnen og Tveiterås-elev Magnus.

Stor seier for foreldre og skolen

Gi denne elevgruppen det bygget de virkelig fortjener - selvfølgelig på Tveiterås!

Leder · Publisert 10:48, 6 jan 2018

I over to år har byrådet argumentert sterkt for at Tveiterås skole må flytte over i nye lokaler på Ulriken. Dette til tross for at ansatte, foreldre, naboer og fagorganisasjonene har frarådet det. ”La Tveiterås skole bli værende på Tveiterås” har vært slagordet. Men byrådspartiene fikk knapt flertall i 2016 for å flytte skolen, og etterpå har de virket urokkelige.

Byrådet var under press våren 2017, da opposisjonen nærmest tvang igjennom en utredning av hva det vil innebære å videreføre Tveiterås på Tveiterås. Samtidig har byråd Pål Hafstad Thorsen hele tiden sagt at det ikke går prestisje i saken. Det har vært litt vanskelig å se hvorfor han da så lenge har stått hardt på vedtaket om flytting til Ulriken.

Men nå har byrådet snudd. Vedtaket om å flytte til Ulriken er satt til side, og tre ulike alternativer skal nå vurderes på lik linje: Henholdsvis nytt skolebygg på Tveiterås, ombygging av Tveiterås eller flytting til Ulriken. Byrådet, med Thorsen i spissen, skal ha ros for å ha vist evne til å ta et skritt tilbake og lytte til argumentene. Det satt langt inne, men nå har prosessen fått en ny start, og foreldre, ansatte og kommunen har ”funnet en sti de skal gå sammen”. Med så sterk motstand som det har vært mot flytting, vil det overraske oss veldig dersom bystyret faller ned på noe annet enn å bli værende på Tveiterås.

Vi kunne brukt plass på å trekke frem sitater fra politikere på byrådssiden, ord som de nå må spise i seg. Men dette er først og fremst en gledens dag. En helt ny skole på Tveiterås åpner store muligheter. Byrådet er nå villige til å investere mer i bygget. Nå har man muligheten til å skape et fantastisk nytt skolebygg for denne elevgruppen. Bergen har vist hva de kan få til når de bygger nye barne- og ungdomsskoler. Med planer for spesialskole i flotte omgivelser på Tveiterås har man mulighet til å lage noe som kan bli et eksempel til etterfølgelse innen spesialundervisning. Vi håper Bergen kommune griper denne sjansen til å gi denne sårbare elevgruppen det bygget de virkelig fortjener - selvfølgelig på Tveiterås!

Vi håper Bergen kommune griper denne sjansen til å gi denne elevgruppen det bygget de virkelig fortjener - selvfølgelig på Tveiterås!

Langeneset-utbyggere holdes på pinebenken

En ny støyrapport kan avgjøre skjebnen til planene for 275 nye boliger på Langeneset.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten