fanaposten.no

Rørende engasjement

Leder · Publisert 07:00, 21 des 2018

Folk i Fana og Ytrebygda viser en enestående evne til å engasjere seg og bry seg. Gjennom vårt virke i lokalavisen er vi vitne til at nærmiljøet betyr enormt mye for veldig mange mennesker, og det er godt å se.

De siste avisene har vi blant annet fortalt den gripende historien om åtte år gamle Kevin Politico Eng og familien hans. Da Kevin fikk en sjelden form for beinmargskreft, engasjerte medelevene og familene deres seg i å samle inn penger. Under et foreldremøte på Liland skole 30. november ble det startet en kronerulling helt utenom det vanlige. Engasjementet har spredt seg, og denne uken ble det arrangert støttekonsert i en fullsatt Ytrebygda kirke. I skrivende stund har medmenneskelig omsorg og støtte samlet inn 197.000 kroner til Kevin og familien hans.

I dagens Fanaposten kan vi også fortelle om kjøpmannen Bjarne Larsen på Extra Nesttun. Dagligvareforretningen på Amfi Nesttun fikk forespørsel fra den frivillige organiasasjonen «Hjelp oss å hjelpe» om de var villige til å gi bort mat som ellers ville gå i bosset på grunn av holdbarhetsdatoen. Larsen sa ja, og ble den første dagligvarebutikken i Bergen som leverer mat til organisasjonen fast hver åpningsdag. I løpet av året anslår Bjarne Larsen at han har gitt bort 600 fulle handlevogner med mat. Line Meyer i «Hjelp oss å hjelpe» tror han er beskjeden, og at det faktisk dreier seg om mye mer. Uansett så har kjøpmannens velvilje og de frivillige hjelperne bidratt med mat til mange vanskeligstilte personer og familier.

I vår var Fanaposten med på å dra i gang aksjonen «Hold Fana og Ytrebygda rent». Målsettingen var at flest mulig skulle ta med en bossekk og gå ut i sitt eget nærmiljø og plukke boss. Oppslutningen var formidabel. Bedrifter, skoler, barnehager, idrettslag og enkeltpersoner engasjerte seg, og det ble plukket enorme mengder med boss. Selv om det fremdeles kastes boss, så innbiller vi oss i alle fall at det har vært litt mindre boss å se i grøftekantene i år enn tidligere.

I Fana og Ytrebygda er det mange mennesker som tar ansvar for fellesskapet. I alle idrettslagene, korpsene og de frivillige organisasjonene er det frivillige som stiller opp tusenvis av gratis timer for andre hver eneste dag hele året.

Innsamlingen for kreftsyke Kevin, utdelingen av mat, plukking av boss og frivillig innsats i organisasjonene er tilfeldige, men viktige eksempler. Selv om vi mange ganger kan sitte med følelsen av at folk ikke bryr seg, er det utallige eksempler på det stikk motsatte. Vi gjør ordene til Liland-mor Ragnhild Grov Nilsen, til våre egne; «Dette viser at når det virkelig gjelder, når det virkelig er noe som betyr noe, da stiller bygden, byen, ja til og med landet opp.»

To fikk kjøreforbud, en ble avskiltet

To kjøretøy fikk bruksforbud og et ble avskiltet da Statens vegvesen gjennomførte kjøretøykontroll i Fana tirsdag.

Krafttak for å inkludere flere i arbeidslivet

Nesten én av fem i arbeidsfør alder står utenfor arbeidslivet. Mange med nedsatt funksjonsevne og hull i CV-en sliter med å komme seg inn i...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten