fanaposten.no

Veien forbi Steinerskolen på Skjold kan bli en gratisrute for bilister som skal fra Ytrebygda til Nesttun.

Prioritér nærmiljøene fremfor bomsnikene

Grimseidvegen og Harald Skjoldsveg risikerer å få kraftig økning i trafikken når den utvidede bomringen settes i drift

Leder · Publisert 20:06, 12 feb 2018

Grimseidvegen og Harald Skjoldsveg ligger an til å få kraftig økning i trafikken når den utvidede bomringen settes i drift, etter planen fra nyttår 2019. Begge veiene blir nemlig såkalte "smutthull" i bomringen, altså veier hvor en kan kjøre uten å passere bomstasjonene.

Vi har allerede et godt eksempel på et smutthull som skaper ekstra mye trafikk. Mange bilister velger i dag å kjøre Straumeveien via Krambua og videre Fritz C. Riebersveg og Flyplassvegen til Sandsli og Kokstad for å slippe unna bompengene ved Strømme bro og Knappetunnelen.

Derfor er det liten tvil om at også både Grimseidvegen og Harald Skjoldsveg kan få økt popularitet hos bilister som vil spare penger.

Det åpenbart usolidariske i å være bomsnik, gidder vi ikke å vie så mye oppmerksomhet. Så lenge vegmyndighetene åpner for å ha veier hvor folk kan unngå å betale bompenger, så er det egentlig fritt frem for folk flest å kjøre der de måtte ønske. Kø er det jo uansett om en kjører gjennom bomringen eller ikke.

Vi har også på denne plass i avisen uttrykket vår misnøye med at bomringen utvides, og skal ikke bruke spalteplass på det her. Utfordringene ligger mer i veienes beskaffenhet og nærmiljøet langs veiene.

Grimseidvegen er en gammel ferdselsåre som det ikke er gjort særlig mye med på mange, mange tiår. Den er smal og uoversiktlig, og holder en standard som ikke er forenelig med stor trafikk. Harald Skjoldsveg, som går ned til Skjoldabukten, har også forbindelse til Nordås/Sørås via Nordåsdalen. En del lokalkjente bruker nok allerede denne veien for å unngå de største køene i rushtiden.

Problemet er bare at denne veien også går gjennom et boligområde og nede i Skjoldabukten ligger Steinerskolen med 200 elevplasser fra 1. til 10. klasse. Her ligger også Steinerbarnehagen og Steinerskolens videregående skole. Alt i alt betyr dette at det er svært mange barn og unge som ferdes på og langs Harald Skjoldsveg. Speideren har også et eget hus her nede, og vi har heller ikke tenkt å glemme at Skjoldabukten er et yndet badested om sommeren og en populær fiskeplass for mange.

Statens vegvesen sier at de har vurdert tiltak for å begrense trafikken på disse veiene, og det kan være aktuelt med stenging, enveiskjøring eller innsnevring. Ifølge Statens vegvesen er det opp til kommunen om de vil innføre tiltak.

Vi mener at både nærmiljøet rundt Grimseidvegen og Harald Skjoldsveg må ivaretas før bomsnikene inntar asfalten. Veiene er viktige ferdselsårer for de som bor og virker i disse områdene, og det må de fortsatt få være.

Har du sett Jøran?

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha sett 28 år gamle Jøran Nikolai Åsnes. Han har vært savnet siden natt til søndag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten