fanaposten.no

Bystyret har fått en ny sammensetning. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Ny politisk hverdag

Leder · Publisert 15:23, 15 nov 2019

Mens det er mye oppmerksomhet rundt hva de ulike
partiene mener om store saker, slik som bybane over Bryggen, har det frem til nå vært mer uvisst hvordan den nye sammensetningen i bystyret vil påvirke utfallet av de små, hverdagslige sakene som jevnt og trutt durer
gjennom den politiske sakskvernen.

Hva betyr Trym Aafløy og FNBs inntog for hun som drømmer om å bygge seg flytebrygge? Hva har det å si for utfallet i en klagesak om en utbygging at det normalt restriktive byrådet nå er i kraftig mindretall?

Det er mange slike spørsmål som kan stilles, og
forrige torsdags møte i det nye UMBY (Utvalg for miljø og byutvikling) ga en pekepinn på hva vi har i vente de neste fire årene. FNBs Trym Aafløy er utnevnt til
nestleder i utvalget, som fortsatt ledes av Arbeiderpartiets Geir Steinar Dale. To motpoler som garantert kommer til å være i tottene på hverandre.

Tidligere har denne komiteen vært preget av godt samarbeidsklima og et ønske om å finne frem til tverrpolitisk enighet i konkrete saker, selv om det utover i forrige periode ble et stadig større skille som fulgte venstre/høyre-aksen.

I forrige periode stod Høyre og Frp oftere på tiltaks-
havernes side og stemte for å godkjenne tiltak i strandsonen som både byrådspartiene og fylkesmannen var negative til. Skal vi dømme ut fra torsdagens møte ser det ut til at bompengelisten har lagt seg på omtrent samme linje. Frp er radert ut av denne komiteen, men det samme er byrådspartiet KrF, så disse to nuller hverandre ut.

Leser vi Aafløy og Dales uttalelser i tirsdagens artikkel, så har ikke samarbeidet fått den beste start. Til Dales irritasjon stemmer FNB mot byrådet uten å oppgi noen spesiell grunn under møtet. Samtidig er Aafløy skuffet over at ikke opposisjonen samler seg for å gi lov til tiltak som egentlig lå an til å få nei.

Et naust i Leirvågen blir brukt som eksempel. Her vil høyresiden med FNB tillate en dispensasjon fra strandsoneloven og la eieren bygge seg naust. Det vil ikke fagetaten og byrådspartiene være med på. Men i denne saken skyver Dale og Ap Fylkesmannen foran seg, og mener det bare vil føre til forsinkelser å si ja, siden saken uansett vil få nei til slutt. Akkurat dette har han nok rett i, selv om vi mener politikerne bør kunne gjøre seg opp sin egen mening og stemme ut fra det. Så i akkurat dette tilfellet vinner nok standpunktet til Trym Aafløy sympati hos langt flere.

– Dette har blitt den nye samlingsplassen i Fana

Rett før koronaen kom, stod det nye, nedre torget på Lagunen ferdig. Nå har fanafolk smått om senn begynt å ta byrommet i bruk.

Onsdag åpner Ruken restaurant på Råstølen: – Jeg er litt redd

Planen var å bli apotektekniker, men en kreftsykdom satte en stopper for den drømmen. Nå åpner hun pizzarestaurant på Råstølen sammen med familien.

Trafikkontroll: For mye pynt på dashbordet og ett tonn ekstra på lasteplanet

Tettpakket sykkelstativ, et tonn med overlast og for mye dill som hindrer sikten i førerhuset preget dagens kontroll for Statens vegvesen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten