fanaposten.no

Øyvind Staveland, Jan Toft og Stian Tønnesen.

Når drømmer blir virkelighet

Leder · Publisert 12:31, 28 mai 2019

Sist helg ble tidenes første Raa Festival gjennomført. Forhåpentlig blir det ikke den siste.

Skal vi tro festivalsjef Rikke Traae blir det ny festival neste år også. Vi må få applaudere initiativet og stå-på-viljen som har ført frem til denne flott kulturopplevelsen midt i hjertet av Fana. Det er skikkelig tøft gjort å kaste seg ut i det å skulle arrangere en festival for bare fem måneder siden, uten å vite noe særlig om hvordan dette skal gjøres.

På scenen sto flere av Norges sterkeste live-artister med Vamp, Bernhoft, Janove og Amund Maarud på plakaten. I underkant av tusen publikummere kjøpte billett, og det var omtrent halvparten av hva festivalarrangøren hadde håpet på i forkant. Noe av årsaken til at publikum ikke kom i så stort antall kan skyldes været. Men noe må sikkert også tilskrives at det er første gang Raa-festivalen arrangeres og at mange derfor ikke kjente til dette.

Men nå er det verste gjort unna. Dørstokkmila er passert, og nå er det samlet masse erfaringer som kan komme neste års festival til gode. Det er beundringsverdig at en drøm om å skape en ny festival kan gjøres om til handling i løpet av fem måneder.

Her i Bergen er man jo blitt ganske så bortskjemt med et fantastisk konserttilbud utendørs i sommerhalvåret, mye takket være Bergen Live. Musikkfestival er et konsept som burde passe godt inn lokalt i Fana, og det synes vi at Raa Festivalen faktisk klarer å underbygge. Når en ser hva for eksempel Tysnesfest klarer å få til hvert år i begynnelsen av juli, så er det morsomt å se at det også er mulig å skape et kulturelt høydepunkt lokalt i Fana.

Hvor morsomt hadde det ikke vært å få Karpe Diem, og ikke minst Norges nye store stjerne Sigrid, til Fana neste år? I tillegg håper vi enda flere slår ring om festivalen. Det er viktig å benytte seg av slike tilbud lokalt når de dukker opp. Det koster mye tid, innsats og penger å få dette til, og uten støtte forsvinner muligheten like fort som den dukket opp. Vi ser frem til fortsettelsen, og håper festivalsjef Rikke Traa fortsetter å gjøre drømmene sine til virkelighet.

Han vil lede det nye bydelsstyret i Fana

Politikerne prøver å bli enige om hvem som skal styre byen. Klarer de å bli enige om hvem som skal styre bydelene?

«Vi er klare til å snakke med YIT så snart de er i gang med arbeidet igjen»

Det er full skjæring på Hjellestadvegen. YIT har lagt ned arbeidet. Vegvesenet vil ikke forhandle.

Veltet på moped uten hjelm

17-åringen kom fra det med lettere skader.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten