fanaposten.no

Det blir mange pressekonferanser for Roger Valhammer, Beate Husa og Trond Egil Hansen. Foto: Marit Hommedal

Når byrådet roper: «Ulv, ulv!»

Leder · Publisert 22:23, 10 nov 2020

De siste månedene har vi vært vitne til den reneste inflasjonen av pressekonferanser. Både regjeringen og byrådene i de store byene kommer stort sett på riksdekkende TV også. I starten av koronapandemien var informasjonssuget stort. Både TV-kanalene og oss i mindre medier merket at interessen var nesten grenseløs.

I forrige uke var det i gang igjen. Smittesituasjonen i Bergen er på farlig høyt nivå. Hvis ikke utviklingen snus, kommer helsevesenet her vest til å knele ved juletider, ifølge prognosene vi blir presentert for. Det har vi skjønt. At det ikke utelukkende er koronaen i seg selv som skaper problemer, men at presset den påfører helsevesenet kan være ødeleggende, har vi også skjønt.

Før helgen presenterte byrådet i Bergen en ny lokal forskrift med svært inngripende tiltak.

Lørdag holdt de ny pressekonferanse, uten ett eneste nytt poeng, med unntak av smittetallet fra siste døgn. Det holder ikke. Da er terskelen for å holde pressekonferanse blitt altfor lav. Publikum blir holdt for narr.

Da byrådsleder Roger Valhammer, helsebyråd Beate Husa og fagsjef Trond Egil Hansen hadde ordet lørdag, brukte de enda en gang tiden på å innprente i oss at: «Nå er det alvor!» Vi, som følger med, har hørt det før. De som ikke har skjønt det ennå, følger i hvert fall ikke med på en pressekonferanse med byrådslederen i Bergen. De har for lengst trukket over på Facebook og mer eller mindre obskure nettsteder, der de uansett har bestemt seg for at våre politiske og medisinske ledere prater tull.

Å avholde orienteringer uten noe nytt å orientere om, kaster bare mer bensin på det konspirasjonsteoretiske bålet. Det er ingen av oss tjent med, hvis vi skal overvinne covid-19.

Da vi lærte fjellvettreglene, het det at det er ingen skam å snu. Hvis byrådet ikke har noe å melde, er det heller ingen skam å avlyse pressemøtene sine. Heller det enn å holde oppdatering uten noe å melde.

Hvis byrådet ikke har noe å melde, er det ingen skam å avlyse pressemøtene

Tall fra NAV: – Bergen har fått 800 flere ledige på én måned

Arbeidsledigheten i Vestland fylke har økt med over 1.200 personer den siste måneden. Nå er 3,7 prosent arbeidsledige i fylket.

Fulle ungdommer stoppet biler ved Lagunen

På kort tid måtte politiet både sjekke opp i fyrverkeri inne i parkeringsanlegget og få vekk beruset ungdommer som sto i bilveien og stanset bilene...

Leder: Tungt å s(v)elge

En av årsakene til de store inngrepene er at vegvesenet har valgt den mest omfattende av to alternative løsninger

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten