fanaposten.no

Det Sædalen mangler på formasjonstrening, tar de igjen på gode ferdigheter. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Mot alle odds i Sædalen

Leder · Publisert 09:22, 12 nov 2021

Denne uken gjorde en gjeng 12-13 år gamle gutter fra Sædalen noe som egentlig ikke skulle være mulig. De ble seriemestre i fotball uten å ha egen hjemmebane, treningsfasiliteter og garderober.

De må trene på en syverbane, og alle kamper de skal spille, må de spille på bortebane. Alle som har forsøkt seg på lagspill, vet at essensen i å lykkes ligger i å få laget til å fungere som én gruppe. Da er det ikke rart at hovedtrener Oddgeir Øystese blir rørt over guttenes prestasjoner som er tuftet på egentrening og «løkkefotball». Ifølge guttene selv, må treneren selv også ta litt av æren for suksessen.

Den sportslige fremgangen i Sædalen IL skjer på tross av mulighetene for å utøve idrett i den etterhvert folkerike dalen. Laget befinner seg helt på bunn i kommunen når det gjelder tilgang på fotballbane og andre fasiliteter. 15 år etter at klubben ble stiftet, finnes det altså ikke fullverdig fotballbane eller garderober. De må trene på syverbanen ved Nattland skole, og for Gutter 13-laget som har over 40 spillere, betyr det at de må trene i to omganger på ulike tidspunkter. Neste år går dette laget over til å spille ellever-fotball, noe som gjør at de må reise til andre anlegg for å trene. Treneren frykter at spillere kan falle fra på grunn av lang reisevei.

En ny fotballbane i Sædalen er vedtatt - for lenge siden. Klubben er klar til å levere inn byggesøknad så snart eiendomsavdelingen i kommunen og det lokale huseierlaget blir enige om tomteavklaringer. Formann i klubben er tidligere idrettsbyråd Pål Hafstad Thorsen, og han og idrettslaget håper at de kan få realisert både ny fotballbane og idrettshall med nærmiljøanlegg når det først skal bygges. Utbygging av en totalpakke vil nemlig kunne spare klubben for mye penger, så lenge det gjøres samtidig. Konkret kan dette gjøres ved å bruke steinmasser fra banebygging til grunnarbeider på hall-tomten. Spørsmålet er om klubben klarer å få kommunen med på å gjøre begge deler på en gang.

Det er imponerende å se hva dette fotball-laget har fått til. Derfor er det samtidig vondt å lese at treneren frykter frafall neste sesong fordi det blir for langt å reise på trening. Sædalen har opplevd en voldsom utbygging, og det er trist at kommunen ikke har sørget for å få på plass infrastruktur til idrettsaktiviteter allerede. I forbindelse med de mange utbyggingsprosjektene i Bergen sør, har Fanaposten gjentatte ganger pekt på viktigheten av å sørge for at det er satt av arealer til idrettsaktiviteter for å ivareta fremtidige behov.

Nå håper vi at kommunen kan få fortgang i en prosess som har tatt lovlig lang tid. Det fortjener både Gutter 13-laget og hele Sædalen IL.

Det er imponerende å se hva dette fotball-laget har fått til

Se, hun spiller håndball!

Andrea Solstad kaster ball igjen, men det er nok en stund til hun blir å se i eliteserien.

Tre partier ville droppe bomstasjon i Nordvik: Ble nedstemt

Partiene på høyresiden gikk inn for å skrote nye bomstasjoner i Nordvik og på Søfteland.

Søker givere og mottakere av julemat til jul

– Vi vet mange sliter i julehøytiden, og vil hjelpe så mange vi kan, sier Marie Therese Haukeland.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten