fanaposten.no

Tomten ligger planert og klar, men kommunen må vente på godkjent reguleringsplan for å kunne begynne å bygge.

Liv kan gå tapt

I fredagens avis kommer det frem at den nye brannstasjonen i Fana som skal bygges i Rådalslien blir to år forsinket. Det kan komme til å koste dyrt.

Leder · Publisert 10:15, 10 apr 2021

Grunnarbeidene er unnagjort, men på grunn av at Etat for utbygging er avhengig av en vedtatt reguleringsplan før de kan sette i gang byggingen av grunnmur og bygg, trekker det ut med byggestart.

Saken er til annengangs behandling, og prosjektleder Tor Milde ved Etat for utbygging forventer at det kan foreligge et vedtak om brannstasjonen i september.

Grunnarbeidene på tomten ble startet opp i fjor sommer. Det ble gitt dispensasjon til å starte opp grunnarbeidene, og med koronamidler fra tiltakspakken som skulle holde næringslivet i gang. Bystyret har allerede for to år siden fattet et gjennomføringsvedtak, og det er inngått kontrakt med entreprenøren JH Nævdal Yrkesbygg AS, som skal bygge den nye brannstasjonen.

I planlegginsfasen har Statens vegvesen og Bymiljøetaten kommet med krav om å justere adkomsten inn til den nye brannstasjonen og Rådalslien. Sykkelvei og fortau måtte utvides, og krysset måtte justeres for å bedre sikten ved utkjøringen fra brannstasjonen. Dermed måtte planen endres og sendes ut på ny høring. Dette er i all hovedsak årsaken til at byggingen er forsinket.

Ifølge Tor Milde vil forsinkelsene føre til at brannstasjonen kan ferdigstilles og tas i bruk først i august 2023, mens den egentlig skulle stått klar ved kommende årsskifte. Det mener Høyre-politiker Eivind H. Hermansen er en liten katastrofe.

Og vi må være enige med han. Endring av et veikryss bør ikke føre til en så lang utsettelse av et bygg som er så viktig for beredskapen i Bergen sør. Vi forstår, og er i utgangspunktet enig i at om noen skal følge plan- og bygningsloven, så er det Bergen kommune. Men, det er jo ingen uenighet rundt hvor brannstasjonen skal ligge. Penger er også bevilget. I tillegg ble det gitt dispensasjon til å gjøre unna grunnarbeidene. Da burde det være mulig å gi en dispensasjon til å starte byggingen av selve bygget også.

Brannstasjonen er lokalisert til Rådalslien fordi utrykningstiden skal reduseres. Dette har med sikring av liv, helse og verdier å gjøre, og det bør være mulig å forsere oppstart av byggingen sett ut fra et beredskapsmessig hensyn. Vedtak av en ny reguleringsplan er i realiteten en formalitet, og ikke noe som bør sette liv og helse i fare slik det nå potensielt gjør.

Fra politiloggen: Føk over midtrabatten, ut i grøften og kjørte videre

Også aggressive tenåringer sint på smittevern, mistet lappen på stedet og en illeluktende tønne fra krigen er noe av det politiet har hatt å stri med.

MC-velt på Paradis

Tirsdag ettermiddag ble det meldt om en motorsykkelulykke i Fana.

Korona-smittet rektor om utbruddet på skolen: – Ser ut som lærere og elever går klar

Stend videregående har innført hjemmeskole etter et koronautbrudd i administrasjonen ved skolen. Rektor Magnus Vaktskjold var en av de første som...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten