fanaposten.no

Harald Sæveruds veg er en av mange veier i Fana oppkalt etter menn. Like ved ligger Zinken Hopp, oppkalt etter forfatter Signe Marie Hopp.

Leder: To feil blir ikke en rett

Torsdag skal byrådet vedta at ingen gater, veier eller plasser i Bergen skal oppkalles etter menn før kjønnsbalansen er jevnet ut.

Leder · Publisert 20:38, 28 apr 2021

At 90 prosent av gatene i Bergen kommune med personnavn har fått sine navn etter menn er åpenbart for dårlig, men et absolutt forbud mot mannsnavn gjør ikke saken bedre.

Så sent som sist uke skrev Fanaposten om enda et av Christian Rieber sine bidrag for å bedre folkehelsen og tilgjengeligheten til naturen i Bergen sør. Dersom en ny vei i Bergen skal få navn, bør han være en åpenbar kandidat. Skal ikke en vei i Bergen kunne oppkalles etter idrettens og sykehusenes store velgjører i denne byen, Trond Mohn?

Kan vi minne om at selv ikke en av landets største krigshelter, Max Manus, har vei oppkalt etter seg i fødebyen?

Mye av utbyggingen i Bergen kommune foregår nettopp i Bergen sør. Det er derfor stor sannsynlighet for at området vil få et veldig kvinnelig preg, i hvert fall hva gatenavn angår. Den utviklingen applauderer vi.

Både kommunen og Fanaposten imøteser forslag til gode veinavn med glede. Send gjerne forslagene til oss, så skal vi ta dem med videre.

Men én kvinne bør ligge godt an. Siden flere av de nye utbyggingsprosjektene vil ligge tett på flyplassen, bør flipioner Gidsken Jakobsen ligge brukbart an. Selv om hun var fra Narvik, drev hun i mange år oppdragsflyging på Vestlandet.

Vi ser gjerne et kryss der Gidsken Jakobsens allé og Max Manus' vei møtes.

Det hører med til historien at for å få en gate oppkalt etter deg i Bergen, må man være død. Vi får derfor håpe at Trond Mohns veg og Christian Riebers gate ligger langt frem i tid, uavhengig av hva byrådet måtte vedta kommende torsdag.

Selv ikke Max Manus har fått vei oppkalt etter seg i fødebyen

Heder til Fanaposten

Du leser akkurat nå en av landets beste lokalaviser.

Frykter bowling-sporten vil dø ut

Etter at bowlingen på Sandsli ble stengt, har sporten kun to steder igjen å spille i Bergen; Kokstad og Vannkanten. Men begge steder kommer sporten i...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten