fanaposten.no

Manglende fortau og dårlig veistandard preger Grimstadvegen. Foto: Trygve Hellestræ, arkiv

Leder: Stopp i utviklingen

Leder · Publisert 21:00, 7 jun 2021

Vi liker oss ved sjøen, og av den grunn er det ofte et sterkt ønske for å bygge ut for å gjøre sjøkanten tilgjengelig, enten for privatpersoner, for båteiere eller for allmennheten.

Planene til Vestland marina ville utvilsomt gjort sjøkanten i Dolvik tilgjengelig for mange flere. Utbyggeren lover en strandpromenade og sjøbad mot å få bygge båthotell og boliger. Private næringsinteresser skuille gå hånd i hånd med motytelser som kommer fellesskapet til gode. Prikken over i-en: Utbedring og fortau på Grimstadvegen.

I forrige uke vedtok politikerne i praksis å stoppe på prosjektet, da en allerede nedskalert versjon fra byrådet ble kuttet ytterligere etter forhandlinger med SV. En plan ble vedtatt, men den er langt unna noe som vil være aktuelt for tiltakshaveren å gjennomføre. FNBs Tore Landmark har rett når han sier at det er å tro på julenissen at denne planen blir gjennomført. Resultatet av politikernes vedtak er status quo, og ingen utbedring av Grimstadvegen, og at et slitt marinaområde i Dolvik blir liggende som i dag.

Taperne er beboere langs Grimstadvegen

«Utbyggeren lover en strandpromenade og sjøbad mot å få bygge båthotell og boliger». Foto: Trygve Hellestræ, arkiv

På den andre siden er det viktige hensyn til den siste gjenværende grønne området i strandsonen på Søreide. Politikerne fra byrådspartiene ønsket at denne skulle bevares, og med tanke på den omfattende privatiseringen som er på Søreide i dag, er det lett å forstå dette. Argumentet om en høy, bilbasert boligbygging er også forståelig ut fra den gjeldende KPA, selv om utbygger ville bøte på dette med en egen shuttle-buss for beboerne.

Vi mener likevel det er leit at politikerne fra de styrende partier ikke viste vilje til å gå i en dialog med tiltakshaverne om en plan som hadde håp om å gjennomføres.

Det var aldri noe ønsker fra majoriteten i UMBY å komme Vestland Marina i møte på noen måte. I stedet dreide diskusjonen seg andre veien, om hvor man kunne kutte ytterligere for å sikre et flertall. Dermed var planen i realiteten strandet allerede.

Taperne er beboere langs Grimstadvegen, som nå ikke vil se noe til at den farlige veistrekningen blir gjort noe med, og som også vil ha en like utilgjengelig strandsone som før. Også båtbransjen i Bergen går glipp av det som kunne bli en ny storstue, med planer om å samle store aktører som driver marina- og båtvirksomhet i Søreide-området.

LES OGSÅ Forbyr ørretfiske i Nordåsvatnet: – Veldig beklagelig

Heder til Fanaposten

Du leser akkurat nå en av landets beste lokalaviser.

Frykter bowling-sporten vil dø ut

Etter at bowlingen på Sandsli ble stengt, har sporten kun to steder igjen å spille i Bergen; Kokstad og Vannkanten. Men begge steder kommer sporten i...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten