fanaposten.no

Sætervegen er stengt i tre måneder. Mange måtte snu etter å ha svingt inn her mandag.

Leder: Stenging av Sætervegen

Leder · Publisert 12:21, 8 aug 2020

Mandag ble Sætervegen stengt for all gjennomkjøring like ved krysset i Fanavegen. Frem til november skal entreprenører på oppdrag fra utbygger Bonava utbedre fortauet på begge sider av veien. Når alt er ferdig skal fortauet på nordsiden være fire meter bredt med rekkverk mens motstående fortau blir på 2,5 meter.

Krysset er veldig trafikkert og daglig står det kø av biler ned mot Fanavegen samtidig som barn går til Skjold skole langs veien. At fortauet blir utvidet kan gjøre veien tryggere for de gående og syklende. Samtidig betyr det en smalere veibredde for bilene, og spørsmålet er om en økt trafikk som følge av mange nye boliger gjør at man får en overbelastning av biler. Det vil isåfall kunne gjøre trafikksikkerheten dårligere igjen.

Men nå er arbeidet uansett i gang, og i tre måneder må beboere på for eksempel Apeltun kjøre helt ned til Skjoldskiftet for å komme seg ut på det store veinettet. Enkelte som har ytret seg på Facebook sier at de vil gå en halvtime ekstra å komme seg til jobb. Om dette stemmer vet vi ikke, men vi vet at krysset i Skjoldskiftet er et problem, og at det ofte blir stående kø i flere retninger der. Dette blir garantert ikke et mindre problem når hele Apeltun, Smørås og Skjold må ned i det samme krysset.

LES OGSÅ: Kommunen: Derfor godtar vi full stenging av Sætervegen

Det har vært mye frustrasjon over denne ukens veistenging, og noe er helt forståelig. Beboere i Harevegen opplevde at folk brukte den smale gaten deres som gjennomkjøring for å komme seg fra Fanavegen til Apeltun/Smørås, tross skilt om gjennomkjøring forbudt.

Andre reagerer på det de mener er mangelfull informasjon om veistengingen, mens andre igjen er sinte over at en utbygger kan få tillatelse til å holde en veistrekning stengt i hele tre måneder.

Vi forstår at det kan være irriterende når en uten å vite om det plutselig får mye lenger reisetid til jobb.

LES OGSÅ: Stenging av Sætervegen gir kaos i Harevegen

Men det underliggende problemet er at det i området har blitt tillatt bygging av hundrevis av nye boliger de siste årene, uten at det er gjort noe med veisystemet. Dermed har køproblemet i Skjoldskiftet vokst, mens folk på Skjold har opplevd en økende gjennomkjøring i Hjortevegen og Sætervegen. Med enda hundrevis av nye boliger på trappene på Skjold er det ingen grunn til å tro at dette problemet blir mindre. At denne utviklingen får fortsette er et ansvar byrådet må ta, ettersom det var de som nylig avviste sin egen fagetats forslag om et byggeforbud på Skjold.

Med et fra før overbelastet veinett er det ikke rart at det blir støy når en viktig strekning plutselig stenger over natten. Her kunne utbygger utvilsomt tjent mye på å bruke de rolige sommerferieukene på å få mest mulig av arbeidet gjort. Ansvaret for at dette ikke skjedde får de dele med Bergen kommune: Ifølge Bonava var det visstnok ventetid på å få tillatelser som gjorde at arbeidet ikke kom i gang så raskt som håpet.

I mellomtiden får folk, dersom de har mulighet til det, vurdere å bruke sykkel eller kollektivtransport for å komme seg til jobb og andre sysler.

Kraftig vind i vente på torsdag

- Det er all grunn til å sikre løse gjenstander, råder politiet.

Ti nye smittede i Bergen, og pandemien er trolig økende nasjonalt

R-tallet viser at epidemien nasjonalt sannsynligvis er økende, melder FHI.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten