fanaposten.no

Foto: Trygve Hellestræ, arkiv

Leder: Rotløs ungdom og ivrige voksne

Leder · Publisert 13:38, 15 sep 2020

I dagens og de siste utgavene av Fanaposten har du kunnet lese om tyverier av gjenstander, hærverk og ellers annen dårlig oppførsel.

Felles for alle sakene er at dette i stor grad blir begått av folk som burde vite atskillig bedre. Å stjele poteter eller et tre i en hage er rett og slett bare utrolig dårlig gjort, det er irriterende og det medfører svært lite vinning for dem som står bak. Tenk å gjøre seg selv til tyv for noe så lite!

Frem til sist uke har en guttegjeng i tenårene gjort livet surt i nabolaget rundt Apeltunvegen og Osvegen på Skjold og Slåtthaug. Ungdommene ble avslørt og gikk runden fra hus til hus for å be om unnskyldning onsdag i forrige uke. Slik ble en i utgangspunktet dum sak vridd til noe positivt, selvsagt forutsatt at det ikke skjer igjen.

På Grimstad og Søreide har det den siste tiden vært flere tilfeller av grovt tyveri fra boliger og eiendommer. Disse sakene skiller seg markant fra tilfellene over. Der det andre kan tas som irriterende guttestreker, er disse innbruddene og tyveriene antakelig nøye planlagt. Det er grunn til å tro at tyvene har besøkt området flere ganger for å undersøke forholdene.

Nå har naboene organisert seg og forsøker å kartlegge bevegelsene til uvedkommende biler i området. Det er forståelig, men kan samtidig også være en skummel utvikling. Det kan lett skje at helt uskyldige mennesker pekes ut som skurker.

Det er viktig å skille mellom ungdommelige fritidsproblemer og direkte vinningskriminalitet. Politiet har gode erfaringer med forebyggende arbeid og advarende pekefingre i det første tilfellet. Her trenger de også hjelp fra voksne, og da spesielt ungdommenes foresatte. Når det gjelder profesjonelle tyver, som dem vi trolig har med å gjøre i Ytrebygda, bør publikum nøye seg med jobben som tipser for politiet .

Det er viktig å skille mellom ungdommelige fritidsproblemer og direkte vinningskriminalitet

Vil ha mer politi i bydelene

– I Bergen har politiet i sentrum blitt styrket og bydelene er svekket. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier SP-stortingsrepresentantene Kjersti Toppe...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten