fanaposten.no

SKOLEREVYER: «Håpet er at Nordahl Grieg slår rot som den nye talentfabrikken i Bergen» Foto: Trygve Hellestræ

Leder: Potensiell talentfabrikk

Vil Nordahl Grieg-elevene føre revytradisjonen videre?

Leder · Publisert 07:30, 22 feb 2020

I en årrekke var Fana gymnas en habil leverandør av skolerevyer. Skolerevyer som holdt en forbausende høy kvalitet på både innhold, teknisk kvalitet og ikke minst underholdningsverdi.

Skolerevyene på Fana gymnas har preget kultur-Norge som en uoffisiell hoffleverandør av nye talenter. Mange kjente navn fra kulturlivet entret scenen på Paradis lenge før de møtte Se og Hør i blitzregnet på den røde løper i tigerstaden.

Helge Jordal, Ylvis og Carl Fredrik «Calle» Hellevang Larsen er noen av talentene som så sin spede begynnelse i gymsalen på Fana gymnas og Fana Skoleteater.

Etter skolerevyene fra Fana gymnas ebbet ut, forsvant også viktig institusjonell erfaring for potensielle arvtakere til skolerevy-tradisjonen.

Utfordringen med å få en stigende kurve på revyene, ligger nettopp i skolens natur, der kompetansen er flyktig. Det er høy utskiftning av ekspertisen, og hver eneste vår forvinner verdifull erfaring ut dørene sammen med elevene etter endt skolegang.

Nordahl Grieg videregående skole har akkurat levert fra seg skolerevy nummer to. I fjor satt de opp forestillingen «Fra ungdommen». Pågangsmotet og drivkraften på Nordahl Grieg er så langt imponerende med årets oppfølger, «Kunsten å krige». Noen lærere lusker riktignok rundt i kulissene som uformelle rådgivere, men det er elevene selv som styrer prosjektet fra start til slutt. Og etter to år er det fremdeles for tidlig å konkludere om Nordahl Grieg-elevene faktisk greier å ta over stafettpinnen fra Fana gymnas.

SE BILDESERIE: Nordahl Grieg smeller til med ny revy

Alle unge og lovende begynner et sted. Som mye annet trengs det hardt arbeid, tålmodighet og mengdetrening før en kan plassere seg øverst på pallen. Kanskje vil vi se tilbake på disse årene som tiden da ivrige Nordahl Grieg-elever klinket til med skolerevy på si. Men håpet er at dette blir starten på en ny era der Nordahl Grieg slår rot som den nye talentfabrikken i Bergen.

Det for tidlig å konkludere om Nordahl Grieg-elevene greier å ta over stafettpinnen fra Fana gymnas.

Snart skal 1800 flere biler ut i dette krysset. Rapport foreslår hvordan det komplette kaos kan unngås

Det travle krysset på Nesttun blir enda travlere når de store utbyggingene er ferdige. Trafikkekspert anbefaler å nekte bilister å svinge til venstre...

Oppfordrer folk til å bruke nye turområder

Kommunen vil spre folk på flere turområder, og har åpnet for turparkering ved flere skoler i bydelen.

Vil uansett holde skoler og barnehager stengt tirsdag etter påske

Dersom regjeringen beslutter å gjenåpne skoler og barnehager over påske, vil første skole- og barnehagedag i Bergen være onsdag 15. april.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten