fanaposten.no

Tallene for varehandel på Nesttun peker brattest oppover av alle handelssentre i Hordaland, ifølge varehandelsrapporten fra Sparebank1 SR Bank. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Leder: Øker mest i Hordaland

Leder · Publisert 10:00, 15 jun 2019

Nå går det så det suser i Fana og Ytrebygda. For andre år på rad er Nesttun den store vinneren i varehandelsrapporten som Sparebank1 SR-bank publiserer fredag. Tallene viser en økning i varehandelen på Nesttun på hele 4,5 prosent i 2018, noe som faktisk er mest i hele Hordaland. I 2017 var veksten på hele 13,9 prosent.

Varehandelrapporten har Sparebank1 SR-bank laget de siste 15 årene. Rapporten ser på utviklingen innen detaljhandel i hele Hordaland. Tallene brytes ned på postnumre, og omfatter således både kjøpesentre og alle butikker innen varehandelen. I 2018 ble det omsatt varer for 1,183 milliarder kroner på Nesttun. Det er mer enn i Loddefjord, hvor Vestkanten ligger. Trenden er stort sett positiv for hele Fana og Ytrebygda, selv om Rådal har en nedgang på 0,5 prosent i 2018. Lagunen Storsenter har vært under påbygging, og dette har hatt innvirkning på 2018-tallene. Vi regner med at 2019-tallene vil bedre seg vesentlig om ett år for Rådal, men vi forventer at Nesttun kommer til å fortsette å levere gode tall.

Nå må næringsdrivende på Nesttun suge på karamellen uten å hvile på laurbærene. Det meste er enkelt når ting går bra. Det har vært en del bratte kneiker på Nesttun i årenes løp. Da tenker vi på omlegging av trafikken, bygging av først gågate, deretter bybane midt gjennom sentrum. Begrenset parkeringskapasitet har trolig også spilt en vesentlig rolle for at folk ikke har valgt å dra til Nesttun. De senere årene har tilstanden begynt å normalisere seg, og livet på Nesttun har fått en hvilepuls som trolig appellerer til mange. Her er kommet flere kaféer og spisesteder, utvalget av butikker er i bedring og ikke minst har Nesttun også innført to timer gratis parkering etter klokken 16 på hverdager. Det er merkbart flere mennesker på Nesttun om ettermiddagene, og de bruker penger. Det viser rapporten og tallene.

Nesttun og andre sentre i Fana og Ytrebygda vil aldri kunne konkurrere mot Lagunen Storsenter i forhold til utvalg av butikker. Det er fysisk umulig, og kanskje ikke noe mål i seg selv. På Nesttun har man valgt å jobbe med å skape et eget særpreg som gjør at folk velger å dra nettopp dit. Det samme gjelder for eksempel på Kilden Senter på Nordås og Blomsterdalen Senter. Det jobbes veldig godt, og det er veldig kjekt når fasiten viser at ingen øker mer i Hordaland.

Nå er KrF ute av byrådet

KrF-byrådene Håkon Pettersen og Beate Husa går av i dag.

Trygghet eller fremkommelighet?

Kanskje kan engasjement og gode argumeneter ha effekt likevel?

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten