fanaposten.no

Espen Birkelands finger forsvinner flere lag ned i kunstdekket.

Leder: Meningsløs moro

Leder · Publisert 20:00, 6 apr 2021

I dagens avis kan du lese om hvordan fotballbanen på Slåtthaug så ut etter påsken. Alt tyder på at banen Smørås Idrettslag har det aller meste av sin aktivitet på er blitt påført uopprettelig skade av løperhjulbørning. Det er nesten ikke til å tro.

Idretts- og kulturledere i våre bydeler har de siste årene fått rikelig med spalteplass i våre utgaver til å slå alarm for oppvekstvilkårene i Bergen sør. Koronapandemien har ikke akkurat hjulpet på. Mange ungdommer mangler et sted å være og noen å være med.

Rotløs ungdom er oppskriften på uønskede hendelser, det kjenner vi alle så altfor godt til. Nå skal vi ikke si at dette er gjort med tanke på å ødelegge for de som spiller fotball. Sannsynligheten for at dette er et øyeblikk ubetenksomhet når noen har kjedet seg er stor.

Samtidig er det viktig å ikke forstå hærverk ihjel. Det som skjedde på Slåtthaug-banen i påskehelgen er fullstendig forkastelig. Meningsfylt idrettslig aktivitet – det som er lov av det under koronarestriksjonene – blir med ett mer farlig. Som Smørås-spiller og -trener Espen Birkeland slår fast: Noen kommer til å tråkke over i de dype flengene på krøllgresset.

Lyspunktet – hvis det kan kalles det – er at kunstgresset på Slåtthaug uansett skal byttes ut snart. Men at banen er slitt er ingen grunn til å ødelegge den. Allerede i går kveld skulle hundrevis av fotballbein bruke banen.

Smørås IL har fått tips om at ungdommer med elektriske løperhjul er sett i området ved og rundt fotballbanen på kveldstid påskeaften. Klubben ønsker kontakt med mennesker som kan hjelpe med å komme til bunns i saken.

Slåtthaug idrettspark er rustet opp til millioner de siste årene. Parken er begynt å bli et trekkplaster for turlystne bergensere. Det er flott. Men dersom økt tilgang betyr flere uønskede elementer, og at Smørås må sette opp overvåkningskamera for å bevare sine eiendeler, har vi alle tapt litt.

Det er ikke alle som liker å spille fotball, men vi bør alle være glad for at de som spiller fotball har noe å ta seg til.

Hærverk hjelper ikke for noe. Det er kort og godt bare utrolig dårlig gjort.

Dersom økt tilgang betyr at Smørås må sette opp overvåkningskamera, har vi alle tapt

Sa ja til båtopptrekk, men nei til flytebrygge

Over 100 naboer hadde skrevet under på et opprop om å la betongdekket og flytebryggen foran naustet til familien Overøie få bli stående. Torsdag sa...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten